Sikertörténetek

Iskolánk egyik kilencedik évfolyamos tanulója, aki szabadidejében is szívesen ír történeteket, nagy örömünkre megosztotta velünk különleges írását a példaképéről. A szöveget itt közlöm, és a képet a példaképről csatoljuk, mert lehet, hogy sokan nem ismerik őt. (A képet az internetről vettük.)
(Írói szemszög)
Min Yoongi 1993,március kilencedikén született,Daegu-ban (Dél-Korea). Stony Skunk Ragga muffin dala adta az ötlete,hogy előadó legyen belőle. 2010-ben csatlakozott a BigHit Emtertainment lemezkiadóhoz,mely Szöulban (Dél-Korea fővárosa) az egyik leghíresebb lemezkiadó és ügynökség. Kisebb korában már írt dalszövegeket,de nem volt bátorsága megmutatni másoknak,ezért apja és nagymamája segítségével legyőzte lámpalázát.
Az BigHit-nél egy I11even művésznevű előadó ellen kellet rappelnie,de Yoongi csak második helyezést ért el.
Érdekességek:
Hobbija a kosárlabdázás,fényképezés és dalszöveg írás. Dalokat bárhol és bármikor képes írni. A Suga művésznevet hófehér arcbőre és aranyos mosolya miatt kapta. Yoongi-ról érdemes tudni,hogy becsületes,de egyben tompa személyiség is. Ha valamit nem érez helyén valónak,rögtön felszólal. Tud bunkó is lenni és mindenről kimondja a véleményét. Legyen az jó vagy rossz megszólás. a BTS,7 tagú fiúegyüttes főrappere lett,a banda pedig pár év alatt a Koreai Zeneipar leghíresebb bandája lett.
(Min Yoongi szemszöge)
Idegesen járkáltam fel-alá a hatalmas folyosón. Azért kevés embernek adatik meg,hogy a BigHit lemezkiadó előtt áll és várja,hogy előadhassa a tehetségét. Az idén nagyon kevés ember vettek fel ide,örülök,hogy én eljöhettem ide.
Még egy párszor elrappeltem magamban a dalt,amit hoztam,közben próbáltam nyugtatni magam. Elvégre már annyit próbáltam a család előtt is,a suliban,mindenhol! Nincs mitől félni.
-Elég ideges vagy!-jegyezte meg a széken ülő fiatal srác.
-Aha. Örülök,hogy feltűnt!-forgattam meg a szemeimet,kissé flegma hangnemben. Jó,most legszívesebben felrúgnék valakit!
-Min Yoongi következik!-hallottam meg a nevem a hangos bemondóban,mire félénken léptem közelebb az ajtóhoz,megfogtam a kilincset majd le is nyomtam azt. Egy hatalmas színpad tárult elém majd megláttam a lemezkiadó vezetőjét,valamint pár zsűrit is. Remegő lábbal léptem a hatalmas színpad közepére.
-Jó napot!-mondtam kissé határozottan,majd illedelmesen meghajoltam,ahogy azt szokás.
-Szervusz. Milyen dalt hoztál?-tették fel az első kérdést.
-Stony Skunk Ragga muffin című dalát.-ismertettem egy halvány mososllyal. A zsűrik bólintottak,amolyan „Oké,kezdd!” stílusban. Én is bólintottam,a zene elindult,én pedig lehunyt szemmel elkezdtem a dalt. Fura volt,de amint kinyitottam a szemem,csak mosolygós arcokat láttam. Tehát nem vagyok olyan vészes? Hm,jó tudni!
A dal végén hatalmas tapsvihart kaptam,mire csak zavartan meghajoltam.
-Ez fantasztikus volt!-mosolyogtak -Nem is kétség,hogy felveszünk gyakornoknak! Rap Monster örülni fog,hogy nem lesz egyedül a csapatban.
-Az ki?-vontam fel a szemöldököm. Az cég tulajdonosa elmesélte,hogy ebben az évben debütált volna a „HIT IT” néven futó banda,de a tagok elhagyták ezt a lehetőéget,csak Rap Monster maradt benne. Akinek amúgy Kim Namjoon a neve. Ő is valami rapper. Biztos jóban leszünk…..
9 évvel később:
-Ajj,Yoongi,megint alszol?-kérdezte nevetve Taehyung.
-Nem,Tae! Fekszem az ágyban és a kispárnámmal dumálok!-mondtam idegesen,közben fel is nevettem.
-Sugaaaaa,gyere! Megyünk próbára! Megmutatjuk a BigHit-nek az új dalszövegeidet!-szólalt meg Jungkook is. Erre azonnal kipattantam az ágyból és felkaptam a pulcsimat. Mindenki rám várt,szóval odamentem a hozzájuk.
-Mehetünk?-kérdezte Namjoon. Bólintottam és elindultunk. Na,igen. A héttagú banda. Sokat gondolkodtam,és arra jöttem rá,hogy hálás vagyok,amiért ebbe az együttesbe kerültem. Hatalmas mázlistának mondom magam. 2013-ban adtuk amúgy ki első lemezünket,a NO MORE DREAM-et. Nagy nehezen,de mindenki megkapta a szerepét a csapatban:
Kim Namjoon,rapper és leader (csapatvezető)
Kim SeokJin,énekes és visual (a banda „arca”)
Min Yoongi (vagyis én),főrapper
Jung Hoseok,rapper és táncos
Park Jimin,táncos és vezető vokál (tehát ő vezeti a többi énekesünket)
Kim Taehyung,énekes
Jeon Jungkook,vezértáncos és énekes.
Három rapper,négy énekes. Na,de most sietek,mert a többiek várják,hogy végre beszálljak a limuzinunkba és elindulhassunk próbálni…