Sikertörténet

sikertörténet.jpg

Sikertörténet
A Mars
Már kiskoromban el akartam jutni a Marsra, az igazán szép, de ijesztő vörös kis bolygóra.
Mikor eldöntöttem, hogy mindenképpen elmegyek oda és ez a legfőbb életcélom, anyuék biztattak, mert tudták sikerülni fog.
Mikor már készen álltam volna az útra, az első nehézséget az jelentette, hogy nem tudtam angolul. Azonban a céljaimat nem adtam fel és el kezdtem járni angol tanárhoz. Minden nap szorgalmasan tanultam. Egy év múlva már egészen jól beszéltem az angol nyelvet.
Jelentkeztem a NASA-hoz a Mars-küldetésre, de sajnos a kiképzést már elkezdték nélkülem. A legközelebbi küldetés időpontja: 2043. Ezt a hosszú időt azzal töltöttem, hogy felkészüljek a várva-várt expedícióra.
Eljött a nagy nap és mi boldogan ünnepeltünk csapattársaimmal. Hosszú út várt ránk társaimmal az ismeretlenbe.

Márki Kristóf 5.b

Sikertörténet

Márkkal a GP2-ből kerültünk a Forma-1-be. Az Infiniti Redbull Racing-nél kezdtük a pályafutásunkat. Egy kudarccal zárult szezon után Horner a Ferrarinak adott el minket.
Hamar beilleszkedtünk, sok barátunk lett. a szezonnyitón Ausztráliában Márk mindenképpen meg akarta próbálnia futam megnyerését, végül sikerült is neki. Ez engem nagyon bosszantott, mert majdnem megelőztem. Jött Bachreyn. az első nehézséget az jelentette, hogy nagyon lassúak voltunk. Márk még nálam is lassabban rótta a köröket. Nekem sikerült gyorsulnom, de neki nem. Végül összeszedte minden erejét és bátorságát és lendületbe jött. autóztunk a pole pozíció felé. Mikor már úgy tűnt, hogy sikerülni fog Hamilton jobb kört futott mint mi.
Jött a verseny. Jól indult a futam. Első voltam, Márk csupán a negyedik. Mégis hitt benne, hogy hogy meg tudja csinálni, hiszen jó volt az autója, végül mögöttem zárt. Így ment ez versenyről-versenyre, fej-fej mellett. a végén a konstruktőrit a Ferrari nyerte. Az egyénit éppen hogy csak sikerült megnyernem, Márk pedig egy ponttal maradt csak le.
A boxban az egész csapat együtt ünnepelt velem és volt miért. Hiszen már az nagy szám, hogy magyar csapat a forma-1-be bekerülhetett, nem hogy világbajnok is lett.
Legjobban mégis annak örültünk, amikor Vettel, Hamilton és Ricardo azt nyilatkozta: ez a két magyar fiú mindenkit elver jövőre, nagyon figyelni kell rájuk.
Így lettem a Ferrarival F-1 világbajnok. Jövőre meg próbálok átmenni a Mercihez, ha Alibabba elenged.

Juhász Gergő 5.b
.

Képek