Segítek Neked!

WP_20170113_11_36_51_Pro.jpg

A \”Boldogító jócselekedetek\” témában sokat beszélgettünk arról, mit jelent segíteni másoknak. Az aktuális időszakban több olyan mesét hallgattunk-néztünk, melyeknek legfőbb üzenete: \”jó tett helyébe jót várj!\” Többször kértem a gyerekeket, figyeljenek…vegyék észre, ha valakinek segítségre van szüksége, találják ki, mi módon tehetnek jót a nap folyamán…
Azonban beszéltünk arról is, hogy nem feltétlenül kell minden esetben viszonzást várnunk jótettünkért…néha elég öröm pusztán maga a segítségnyújtás.
A gyerekek szívecskéket vágtak ki maguknak a jelükkel. A nap során odarajzoltuk azoknak a kisgyerekeknek a jeleit a szívecskékre, akiknek bármilyen módon segédkeztek valamiben. A \”játéknak\” nagy sikere volt!!! A jelek csak gyűltek, gyűltek…segítettek egymásnak öltözködni, kezet mosni, összepakolni a kiborult játékot, kirakni a kirakót a kisebbeknek…sőt!!! Még nekünk is kitaláltak számtalan dolgot, amiben a segítségünkre voltak. A dadus néninek feltekerték a szőnyeget, hordták az ágyakat, nekem helyre tették a festékes eszközöket, kihordták a papírhulladékot, összehajtották még a pulóveremet is 🙂 Nem győzték keresni a lehetőségeket arra, hogy jót tegyenek, és örömöt okozzanak a csoportban!!!
Ismét egy izgalmas, vidám hetet zártunk!

Képek