Rímfaragás az egésszéges életmód, a sport jegyében!

unnamed-2.jpg

Érdekes szokás az unalom evéssel-ivással való elűzése – a kultúránkban általánosan a szájon át való bevitelhez van kapcsolva az öröm, az evés-ivás stresszoldó, biztonságot adó hatású, az unalom nyűgjét is elűzi.
Akkor is rosszul éreznénk-e magunkat, unatkoznánk-e, és túlsúlyunk lenne-e, ha az általános evés-ivás élvezetet legalább részben mozgás-élvezetre cserélnénk? Természetesen nem. A hónap témáját ezek átbeszélésével vettük át a gyerekekkel, hogy mi egészséges, és mi káros, vagy kevésbé az emberi szervezetre tekintettel.
A mozgásnak rendkívül sok pozitív hatása, előnye van. Érdemes valamilyen mozgásformát választani, hiszen a mozgással felfrissülhetünk, új energiákat nyerhetünk. A gyerekeknek ezt az üzenetet szántam, amit le is írattam velük: “Számomra örömet ad a mozgás, a futás, boldogságot jelent a kitűzött táv teljesítése. Kívánom, hogy lépj erre az útra, hidd el, megéri!”
A gyerekek a rímfaragást választották a feladatok közül. Verseiket olvasva tudom, hogy számukra is fontos a sport, szeretik is, megnyugtatja, megerősíti, esetleg kikapcsolja őket, és másokra erre is biztatnak.

Képek