Problémák és megoldások

Hanna-munkája.jpg

Február: Megküzdési stratégiák
Ez a téma szorosan kapcsolódik a jelenleg is zajló pandémiás helyzethez. Nem volt könnyű dolga a Boldogságóra résztvevőinek, mert a járvány miatt sok tanuló hiányzott, amit nehezített a digitális tanrendre történő átállás. Innentől online munkákat készítettek a gyerekek. Természetesen ehhez szükség volt a szülők segítségére, akiket arra kértem, hogy az aktuális témáról –ahogy idejük engedi – beszélgessenek a gyerekekkel, majd csak ezután készítsék el munkáikat. Ekkor már több osztály volt karanténban és sok tanuló hiányzott. Örömmel fogadtam a kevéske, de lelkes munkákat. Nézzék ezt Önök is legalább ilyen örömmel és fogadják szeretettel.
Online feladat: Egy A 4-es papírlapra készítsd el, hogy legutoljára milyen problémával találkoztál, milyen gondod volt, amiről írnál 1-2 mondatot és önállóan, vagy közösen a szüleiddel, barátaiddal meg tudtál oldani.
Hogy képzelem el? Fektetve helyezd magad elé a lapot. Egy vonalzóval középen válaszd ketté. A bal oldalára (FENT) írd fel: PROBLÉMA, s 1-2 mondatban írd le, hogy mostanában miért voltál szomorú vagy milyen gonddal találtad szemben magad. A papír jobb oldalára írd fel: MEGOLDÁS és készíts szép, színes rajzot, hogy hogyan, miképpen hoztál helyre egy megoldandó problémát, bosszúságot vagy hogyan enyhítetted a lelki fájdalmad.
A feladat kiadását megelőzte egy online beszélgetés a megküzdési stratégiákról.

Képek