Pozitivity

Játék.png

Szeptemberben hálát adtunk annak, amink van, ami körül vesz minket, az életnek. Most ezt a gondolatot vittük tovább. Megfogadtuk, hogy nem fogunk keseregni, az után sóvárogni, ami nincs. Helyette mindig abból indulunk ki ami adott, a jelenből.
A gyerekek szerint a pozitív póló elkészítésénél a legfontosabb olyan tartalmakkal megtölteni, ami az ő életükben fontos és jó. Ezeket ráírták a pólóra. Azonban mindenki választhatott egy színt, hogy ne legyen a póló egyhangú. A lányok rajzokkal tették még színesebbé. A pólón kívülre azt is fel akarták írni, amit kerülni kell annak érdekében, hogy mindig mosolyogjunk.
Fontosnak tartottam azt is megmutatni, megtanítani a gyerekeknek, hogy örüljenek annak mai van, ne azt irigyeljék mástól ami nekik nincs. Kiemeltük, hogy ha mindig olyan emberekhez hasonlítjuk magunkat, akik pl. gazdagabbak, nagyobb házuk van, jobb játékaik vannak, akkor szomorúak leszünk. Nem mindig úgy alakulnak a dolgok ahogyan szeretnénk. Ha egy helyzeten nem tudunk változtatni, akkor a helyzethez való hozzáállásunkon kell változtatni.
A beszélgetések során a gyerekek kiemelték, hogy azért boldogok, optimisták, mert a számukra legjobb, legszeretőbb családban élnek.
Az órán legjobban a közös játékot várták. Itt próbálhatták ki a hónap témájának megfelelően a Pozitivity társasjátékot. Azonnal rákattantak, látszott rajtuk az új és közös játék öröme. Életkorukból adódóan a gyerekeknek a játék az egyik legfontosabb élményszerzés. Az egymással való közös játék nagyon jó hatással van a személyiségük jó irányba való fejlődésére. Ez a társasjáték csakis pozitív dolgokkal tölti fel őket. Szerencsénk, hogy két társasjátékot tudtam bevinni, mert mindenki játszani akart vele.
A szülők visszajelzése az volt, hogy felkerült egy újabb ajándék a karácsonyi listára, mégpedig a Pozitivity társasjáték. A gyerekek felkeltették a szülők, testvérek érdeklődését a játék után. A gyerekek otthon igyekeztek mindent pozitívan megfogalmazni. Felhívták a családtagok figyelmét is arra, hogy ne panaszkodjanak, hanem annak örüljenek ami van.

Képek