Plüss macik megmentése

87045181_2688393074549440_7950795316066779136_n.jpg

Ebben a hónapban a reggeli beszégetőkörök során sokat beszélgettünk arról, hogy kinek milyen problémái, félelmei vannak, milyen akadályokba ütközhetnek és, hogy ezeket hogyan lehet legyőzni. Kitől és mikor fontos segítséget kérni.
Farsangra készülve nagyon sok álarcot, farsangi kiegészítőt készítettünk, több szerepjátékhoz használható kellékeket vettünk elő. Játékidőben mindenki azzá válhatott, amivé szeretett volna, akivel azonosulni tudott. Szerepjátékukat úgy irányítottam, hogy mindig valami hőstettet kerekedjen belőle. A történetet, mindig a gyerekekkel közösen alakítottuk. Például mentettünk királylányt a fogságból, legyőztük a háromfejű sárkányt, de eltévedt kismedvét is juttattunk haza a mamájához. A játékok során sokat fejlődött a problémamegoldó képességük, a közösségi érzésük, az együttműködő képességük és az akaraterejük is.
Boldogságóra keretében pedig a gonosz boszorkányt győztük le, aki a maci hétre összegyűjtött plüssöket lopta el. A macik megtalálása közös nyomozás és a különböző nehézségű akadályok legyőzése után volt lehetséges. Az együttes tevékenység minden gyermeket sikerélményhez juttatott és hozzájárult önbizalmuk növeléséhez.

Képek