összefoglaló

IMG_20200229_174726.jpg

Az órakezdő relaxációt a „rongybabagyakorlat” segítségével oldottuk meg. Majd mindenki levette a falról a rövidtávú célját. / Az előző hónapban mindenki egy rövid-, egy közép- és egy hosszútávú célt határozott meg, melyet a falon elhelyeztünk, hogy mindig szem előtt legyen. /
Átgondolták, hogy sikerült-e megvalósítaniuk vagy sem, és mi lehetett ezeknek az oka. Aki szerette volna, megosztotta a többiekkel, hogy mire jutott. Többségében megvalósultak a célok, akinél nem, megbeszéltük, hogy továbbra is kitart-e mellette, vagy sem. Kin múlott, ha nem teljesült. Majd arról beszélgettünk, hogy milyen erőfeszítéseket kell tenni azért, hogy egy célunk teljesüljön. Hogyan lehet az akadályokat leküzdeni? Ezekről a kérdésekről szívesen beszéltek a gyerekek, aki eleinte nem volt aktív, a többiek beszámolója után felbátorodott.
Majd arról beszélgettünk, milyen akadályok kerülhetnek az utunkba a mindennapi életben? Milyen érzéseket okoznak? Hogyan küzdhetünk ellenük? A gyerekek által összegyűjtött megküzdési stratégiákat összegyűjtöttük, mindenki lejegyezhette azt, amelyik tettszett neki, már használta, vagy kipróbálná /ezeket a szivárvány színeiből kivágott kis szívecskékre írták, ezekből készül majd a megküzdés szivárványa/ .
Ekkor került elő az indulathőmérő. Mindenki kapott egy előre elkészített sablont, melybe a higany helyére színes papírokat csúsztattak, a hangulatuknak, indulati állapotuknak megfelelően. / Piros- mérges, indulatos
narancs- kissé feszült
zöld – kellemes, indulatoktól mentes állapot. /
Ezután hallgattuk meg Bagdi Bella: Ellazulni jaj, de jó! dalát, feszítettük, nyújtottuk izmainkat, a refrént vele énekeltük.
Végül elmondtuk, hogy kinek mit adott ez az alkalom, majd az indulathőmérőket újra beüzemeltük, ekkor már senki nem állította pirosra!
A megküzdés szivárványát a délutáni napközis foglalkozás alkalmával készítették el.
Az elkövetkező napokban /esős idő lévén nem nagyon tudtak kimenni az óraközi szünetekben/ gyakran megálltak a szivárvány előtt, olvasgatták a felkerült megküzdési stratégiákat.

Képek