Örökmozgó pillangók

boldog1-4.jpg

Mi pillangó csoportosok, ebben a hónapban a 9. lépcsőfokra érkeztünk. Örömmel állapítottuk meg, hogy már csak egy lépcső és eljutunk a Boldogság várunkhoz. E havi boldogságfoglalkozásunkat is relaxációval kezdtük (almát szedj ügyesedj…)
A hónap dalára ( a jól érzem magam dalra )felszabadultan örömmel mozogtunk, ugráltunk és táncoltunk. Nagyon jó móka volt.
A hónap meséjét megismerve beszélgettünk a mozgásról és annak pozitív hatásairól, eredményeiről. Igy a téma bevezetése során megtudtuk hogy a ritmikus egyenletes mozgás milyen fontos életünkben. A mozgás életszükségletünk, s a mozgás boldoggá tesz bennünket.
Megtanultunk egy mondókát ,melyre együtt, örömmel mozogtunk.
Beszélgettünk a kedvenc mozgásformákról, arról hogy ki mit szeret sportolni, mozogni. Beszélgettünk az egészséges életmódról, felsoroltunk egészséges dolgokat, ételeket is.
Az “átkelés a mocsáron” játék nagyon nagy izgalmak közepette telt, hiszen egy nagyon veszélyes terepen kellett megmutatni ügyességünket. Nagy örömünkre minden kis pillangósnak sikerült átkelni a mocsáron, a varázstégláink segítségével.
A “tükörjáték” során el kellett egy sportot mutogatni, és a többieknek pedig leutánozva kitalálhatták a sport nevét.
A “lufi a magasban” játék ma nagyon jól sikerült, hiszen a két csapat nagyon jól összedolgozott, és mindkét lufit sikerült a levegőben tartani, mindezt egy jó kis zene kiséretében.
A foglalkozás lezárásaként feladatunk lett , hogy a fán lévő cicák közül kiválasztottuk azt a cicát, amelyik cica éppen szeretnénk lenni .
A boldogságprogramunk befejezéseképpen elmondtuk hogyan éreztük magunkat, és öleléssel kívántunk egymásnak szép napot!

Képek