Optimizmus gyakorlása a Rózsa csoportban

BO-NAGYOK.jpg

Boldogságóránkat a „Napimádás” relaxációs gyakorlattal indítottuk. Hangulatteremtő zenének a gyermekeknek készült relaxációs zenét választottam https://youtu.be/XgxRHa26JLo
Ezt követően Boldog Blanka érkezett hozzánk vendégségbe és egy vidám ,mókás játékra hívta a gyerekeket. A játék célja az volt, hogy a két csapat szemben állva egymással vidítsa fel egymást. Az első kihívás az volt, hogy saját maguknak kellett a két csapatot kiállítaniuk, bármilyen előzetes instrukció nélkül. Ennek elengedhetetlen feltétele volt a kölcsönös kommunikáció, az egyeztetés, a kompromisszum. Így született meg a lányok és fiúk csapata 🙂 A játék során a gyermekek próbára tették kitartásukat, kreativitásukat . Természetesen mindkét csapat diadalmaskodott 🙂
Ezt követően közösen néztük meg „Az elefánt ormánya” című eredetmesét, majd beszélgettünk a meséről, annak értéküzenetéről, az optimizmusról.
A csodatükör játék kapcsán önmagukkal kapcsolatban fogalmaztak meg pozitív tulajdonságokat, pozitív gondolatokat. A játék során a gyermekek megtapasztalták, hogy figyeljenek saját magukra, lássák meg a jót , a szépet önmagukban, amely igen jelentős a pozitív orientáció kialakulása szempontjából.
Boldogságóra foglalkozásunk zárásaként a gyermekek két feladat közül választhattak : készíthettek meseillusztrációt, vagy boldogságos önarcképet rajzolhattak.

Képek