Optimizmus

20191018_103720.jpg

Ebben a hónapban az optimizmust gyakoroltuk a csoportban. Mivel nem rég barátkoztak meg az óvodával a kis vörösbegyek, így jól is jött pár derűlátó gondolat.
A derűlátás elmélyítését Sün Balázs c. mesével kezdtem. A mese után megismerkedtek a gyerekek Sün Balázzsal és szúrós tüskéivel, el is játszottuk hogyan cammog az avarban és ha veszélyt érez szúrós gombolyaggá változik.
Sünit készítettünk ragasztással és a saját tenyérlenyomatukkal őszi fát ujjfestéssel.
A második nap reggel eljött hozzánk Sün Balázs és ajándékot is hozott, a derűlátó szemüvegét. Azért hozta mert neki is vannak rosszabb reggelei amikor mérges , szomorú, pityereg, de akkor ezt a szemüveget felteszi és minden rosszkedve elmúlik. A gyerekek olyan boldogan fogadták és bizony sírósabb reggeleken használtuk is.
A szerda reggelünk olyan meghitt, harmonikus hangulatban telt Gryllus Sündisznócska dalát hallgatva.  A jókedvünket sikerül meghozni minden reggeli mozgás során „ Ha jó kedved…” c. dallal.
Egyik reggel megbeszéltük mosolygó és szomorú fejecske segítségével kinek milyen kedve van. A rosszkedvűek a szőnyeg egyik szélére a boldogabbak a másik szélére álltak. A boldog csapat feladata volt, hogy mókázással megnevettesse szomorkodó társát. Remekül sikerült a játék és korosztályukhoz képest remekül megértették a feladatot. A játék után arra ösztönöztem a gyerekeket, hogy ha valakit szomorkodni látnak vidítsák fel, hívják egymást játszani.
A derűlátás igyekeztünk minden napra minden pici apró dologba beleágyazni. A gyerekek ezen a héten kezdtek megismerkedni az óvodai sószobával, hiszen az optimizmus egészséges testét és lelket igényel. 
Tényleg nagyon aprók még a kis vörösbegyek , de már az első közeli sétát megtettük velük, hogy megismerkedhessünk az ősz szépségeivel.
Nagyon boldogan és számomra is meglepően teltek ezek a napok, öröm volt látni mennyi mindenre nyitottak érzelmileg a kiscsoportosok is.

Képek