Optimisták szemüvegben

Optimista-kép-2019.10..jpg

Az én csoportomba járó gyermekek nagy része optimista, boldog, segítőkész, együttműködő. A 2,5- 4 éves gyermekek együttműködési képessége, segítő attitűdje nagyon sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. Szeretnek együtt játszani, tevékenykedni, verselni, énekelni. Bár két korcsoport van egy óvodai csoportban, nagyon hamar elfogadták helyzetüket, megszokták új kisebb társaikat.
A kezdő ének többszöri meghallgatása után. és a relaxáció után meghallgatták: Tódi törpe varázsszemüvege című mesét. Nagyon tetszett nekik. A mese végén mindenki meg akarta simogatni Tódi törpét, és Sün Artúrt. Ezután, akinek volt kedve, igazi varázsszemüveget készíthetett előre kivágott színes szemüvegeket díszíthettek kiszúrt formákkal. Volt, aki 3 szemüveget is megmintázott, hogy legyen a testvérének, és az anyukájának is.
Másnap ismét meghallgathatták Tódi törpe történetét, majd bemutattam nekik Szomorú Szilárdot, Boldog Blankát. Megkértem őket, hogy mindenki gondolja át, hogy ma milyen kedvvel érkezett közösségünkbe, és annak megfelelően álljon vagy Szilárd, vagy Blanka mellé. Nagyon örültem, mikor kiderült, hogy 2 kisgyermek volt szomorú, és 24 boldog. Ebből is látszik, hogy a mi közösségünk boldogan éli mindennapjait.

Képek