Optimista próbatétel

Az optimizmus, pozitívan szemlélni a világot. Milyen nehéz is…
Egy kis gyereknek is sokszor nehézséget okoz, pedig nekik még igazán nincsenek is nagy élet gondjaink. Bár mondhatni azt is, hogy mindenkinek épp a saját maga gondja a legnagyobb.
Tudok e úgy állni a mindennapokhoz, hogy optimista vagyok? Bármit véghez tudok vinni, ha nem tudom az sem baj de megpróbálom.
A mostani gyerekeknek ez is gondot okoz, hiszen könnyebb azt mondani, hogy nem tudom, ez nekem nem megy és meg sem próbálja. Pedig lehet rá érezne az ízére. És igen is menne!!!
Itt az ősz, lehullanak a falevelek, többet esik az eső, borús az idő, köd van és hideg. Néha a mi kedvünk is ilyen borongós lesz. Hangulatunkat is befolyásolja az idő változása. Hogy is legyünk optimisták?
Hát úgy, hogy örülünk az őszi csodának : a le hulló levélnek, az eső cseppek kopogásának, a természet színességének. Örülünk a napnak, örülünk a szélnek, s kihozzuk a legjobbat mindenből.
Ha találunk egy kavicsot kiszínezzük, jó játék lesz belőle. Találunk egy gesztenyét lehet báb, aki mosolyog ránk. Levélkupacba hempergőzünk. Esőben szaladgálunk, pocsolyába szökdösünk.
Eljátszottunk a hangokkal : eső, szél és levél zizegés.
Rátapostunk őszi termésekre és nem csak, éreztük a talpunk alatt a leveleket, a köveket, a gesztenyét és diót. Be élvezetes is volt minden gyerek számára.
A világ jó és benne minden jó, csak meg kell lássuk benne a jót.
Igenis bármire képesek vagyunk, meg tudjuk csinálni, le tudjuk győzni a sárkányt, elnyerjük a királyságot.
Erősek vagyunk és optimisták. 🙂

ooo

Képek