Optimista október

121613344_1758170927667072_5412433310311898708_n.jpg

Első Boldogságórás októberünk alkalmával megismerkedtünk az optimizmus témakörével.
Az óra elején közös munkaként összeszedtük mit is tudunk eddig az optimizmusról, milyen az optimista ember, milyen hatása van az optimista, pozitív szemléletnek.., s ehhez segítségül hívtuk a Boldogság munkafüzet aktuális fejezetét is.
Első gyakorlatunk a Sólyómszemmel feladat volt, melynél nagyon ügyes válaszok születtek, mit is látna egy hozzánk, a mi iskolánkhoz betérő sólyom.
Ezt követően az Őrizz meg játék következett, amely igazi kihívás volt, rávenni társainkat egy-egy hétköznapinak vagy nélkülözhetőnek tűnő tárgy megtartására. Érdekes, vicces véleményeket hallhattunk, jót mulattunk.
A pozitív mondatok feladathoz két különböző gyakorlati lapot szerkesztettem. 2 csoportnak szavakat, míg 2 csoportnak mondatokat kellett alkotniuk a POZITÍV szó kezdőbetűivel. Igazi közös ötletelés, kreatív munka folyt, melynek eredményeit közösen néztük át, majd helyeztük fel az aktuális október hónapra megújított faliújságunkra.
Zárásként a Covid vírus utáni időszakról ötleteltünk, ha nem is plakát,de egy közös rajz erejéig mindenképp.
Bár az óránkba a hónap dala már nem fért bele, az órát követő kis napköziben az optimista színező színezése közben ezt is pótolni tudtuk. Dudorászás, közös éneklés, pozitív érzés zárta az együtt töltött 2. boldogságóránkat.

Képek