optimista napló vezetése

IMGP3628.jpg

A Bajai Egymi Szakiskola az idei évben csatlakozott a programhoz.Nagy örömünkre szolgál, hogy átvehettük a Boldog Iskola címet és az oktatás megkönnyítésére szolgáló tankönyveket és munkafüzeteket, melyek nagyon hasznosak számunkra.
A hónap témája az optimizmus.
Az előző erkölcstan óra végén megbeszéltük, hogy mit jelentenek az optimista és pesszimista szavak.
Házi feladatként a gyerekek azt a feladatot kapták, hogy készítsék el egy héten keresztül saját optimista naplójukat.
A feladatuk a következő volt:
– Minden reggel mikor felkelnek írjanak maguknak egy optimista mondatot ( jele: napocska)
– Hétvégén rejtsenek el egy pozitív üzenetet szüleik, nevelőik számára titokban egy olyan helyre ahol azt biztosan megtalálják
– Hétfőtől pedig péntekig osztálytársuknak írjanak egy pozitív üzenetet ( Előző órán nevet húztak, ami titkos)( jele. szív)
– Zárásként pedig írják le milyen pozitív érzelmet váltott ki szüleikből, illetve saját magukból a kapott üzenet ( jele:mosolygós smiley )
– Kapott üzenetek alapján feladatuk volt, hogy kitalálják kitől is kaphatták egész héten át a kedves üzeneteket
Reflexió:
A tanulók nagy izgalommal vetették magukat bele a megadott feladatba.Izgalommal várták minden nap a kedves üzeneteiket.Szüleik és nevelőiknek is nagy örömet okoztak a kedves gesztussal.
Az órán átbeszéltük ki milyen üzeneteket írt és kapott az adott héten.A tanulók megnevezték szerintük kitől is kaphatták az üzeneteket.Többnyire ezt el is találták.Nagyon élvezték és örömet okozott számukra a napló vezetése.Zárásként elismerő oklevelet vehetett át tőlem az osztály a havi téma feldolgozásában való aktív részvételért.

Képek