Optimista gyerek vagyok!

Optimista gyerek vagyok!

Az optimizmus téma feldolgozását, azzal alapoztam meg, hogy a gyerekekkel folyamatosan, naponta hallgattuk, hol halkan játék közben, vagy mozogva rá, Bagdi Bella: Világomban minden rendben van című dalát.
A foglalkozást egy „Napimádás” relaxációs gyakorlattal kezdtük, majd Boldog Dóra mondókájával mesére csalogattam őket. Tódi Törpe varázsszemüvege meséje után válaszoltak a gyerekek a feltett kérdéseimre. A voltatok e már szomorúak, és a ki segített megnyugodni kérdésem után, az egyik gyermek a csoportunkban elsírta magát, hogy neki senki nem szokott segíteni megnyugodni. Ekkor a gyerekekkel elkezdtük őt vigasztalni, ami nagyon jól esett neki. Megkérdeztük tőle, hogy mitől érezne most jobban magát? Szerette volna, hogy énekeljünk neki. A nap folyamán többször is énekeltünk neki, amikor jelezte, hogy szüksége van rá.
A beszélgetés után elkészítette minden gyerek a saját optimista, varázsszemüvegét, amiben megfigyeltük a körülöttünk lévő világot, és egymást. Felsorolták egymásnak a jó, pozitív tulajdonságaikat, amiket észrevettek magukban, és egymásban.
Végül Bagdi Bella: Pozitív gyerek vagyok című dalára közösen táncoltunk egyet, ki szemüvegben, ki pedig anélkül.
A természet adta lehetőségeket is kihasználtuk a jó időben, mert a kisebb fagy következtében rengetek levél lehullott a fákról, az óvoda udvarán. Dobáltuk magasra a leveleket, és levélangyalt is készítettek a pihe-puha avarban. Ilyenkor nagyon szeretik összegyűjteni a színpompás faleveleket, és ezekből elkészíthettük, Az elefánt ormánya című mese szereplőit, miután megnéztük a mesét, majd azt is megbeszéltük, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen a kiselefánt kíváncsisága miatt nagy bajba keveredett, de boldog vége lett.

Képek