Olimpia a Százholdas Pagonyban

facebook.png

Olimpia a Százholdas Pagonyban

2017-ben egy újabb olimpia kezdődik a Százholdas Pagonyban. Idén is új versenyszámok lesznek. A versenyzők : Micimackó , Malacka , Nyuszi , Zsebibaba , Kanga , Füles , Tigris.Bagoly ismét izgalmas tudósítással fogja a közönséget szórakoztatni.
A versenyszámok . mézgyűjtés , ugrálás , futás , súlylökés , répahuzigálás. Az első versenyszám a mézgyűjtés. A versenyzők elindultak , Micimackó az élen . A többiek kicsit lassabban gyűjtik a mézet.Micimackó sajnos kicsit náthás , így ő is kezd lassulni.Ez még nem minden !Az egyik kaptárból elszabadultak a méhek ! Megtámadták a mackót ! Most mi lesz ? Micimackót szedi a lábát , ahogy csak bírja ! A méhek utána ! Micimackó egyre gyorsabban fut , mindenkit megelőz ! És…igeeen !!! Micimackó elsőként ér be a célba ! Övé a nyeremény , egy bödön méz . Ez nagyon meredek verseny volt !
Az olimpikonok már a második versenyszámhoz készülődnek. Ez az ugráló verseny . Az nyer , aki legmesszebbre ugrik. Vajon ki lesz előnyben ? A hosszú lábúak , vagy a kis testűek ? Először Mackó ugrik , akinek pont ebben a pillanatban bökte meg a hátsóját egy eltévedt méhecske . Nagy lendülettel ugrik , ugrása 60 centiméter. Mire lesz ez elég ? Majd kiderül. A következő ugró : Malacka ! Nagy lendületet vesz , kicsit fél , de azért ugrik , Malacka a levegőben , ekkor egy széllökés meglibbenti … ééés igen !!! Olimpiai rekord ! 3 méter 25 centiméter. Vajon Tigris ezt megugorja ? Mindjárt kiderül . Tigris készülődik , és elugrik . 4 méteren áll meg . Igen ám , de Tigris közben többször is érintette a földet így ugrása érvénytelen. Távolugrásban olimpiai bajnok : Malacka !
Kis pihenő után következik a mai nap utolsó versenyszáma : a répahuzigáló verseny. Az a versenyző nyer , aki elsőként ér a répaföld végére , úgy hogy minden útjába eső répát kihúz.Eldördült a startpisztoly. Ki hitte volna ! Az élen Nyuszi ! Nagy lendülettel kapkodja a répákat ! Némelyiket meg is kóstolja ! Zsebibaba fél méterrel lemaradt , de ő is ügyesen tépked. Nyuszi már a cél előtt , és ebben a pillanatban átszakítja a célszalagot . Olimpiai bajnok Nyuszi , nyereménye a 243 db sárgarépa melyet kihúzott a földből.
Ezzel véget ért az olimpia első napja. Aki nem nyert díjat , ne búsuljon , holnap is lesz egy nap ! Találkozunk a következő olimpián ! A Százholdas Pagony olimpiájának első napjáról Bagoly tudósítását hallották ! Jó pihenést mindenkinek ! Viszontlátásra !
( Pápics Kíra 5.o. )

Képek