Nevem

főkép-3.jpg

Nevem
A februári feladatok közül a 2. osztály a „Nomen est omen” feladatot választotta. Ráhangolódásként meghallgattuk K. László Szilvia: Dühös vagyok című versét, ezzel kapcsolódtunk az olvasás óra aktuális témájához is. A gyerekek összegyűjtötték mitől szoktak mérgesek, dühösek lenni. Ezt követően saját tapasztalataik segítségével készítettünk egy listát arról, hogyan lehet levezetni a feszültséget. Ekkor hallgattuk meg a hónap dalát és végeztük el az ehhez kapcsolódó lazító gyakorlatokat.
Előzetes feladatként kapták tanulóim keresztnevük jelentésének keresését. Kiderült, hogy a jelentések között gyakran szerepel az erő és a kedvesség. E két tulajdonsághoz kerestünk védelmezőt. Választásunk Süsüre a kedves, jószívű, de erőt sugárzó sárkányra, az osztály nagy kedvencére esett.
A védelmező plakáthoz tanulóim lerajzolták önarcképüket, ezeket a portrékat rendeztük védelmezőnk köré. Süsü rajzát közös munka során színeztük ki, természetesen szem előtt tartva a járványügyi szabályokat. Mivel a feszültség levezetéséhez az osztály többsége az éneklést is megemlítette, ezért a foglalkozást közös énekléssel, a novemberi hónap dalával zártuk.
Birinyiné Koroknay Katalin osztályfőnök

Képek