Nem tudtam, hogy lehetetlen, ezért megcsináltam

331268091_1381343489349080_2781477277182355179_n.jpg

Ebben a hónapban megküzdési stratégiákról beszélgettünk. A problémahelyzeteket, miként, hogyan tudjuk megoldani.
Egy színjátszós délután az állatok kerültek különböző problémahelyzetekbe, amit a gyerekek segítettek megoldani nekik. A legkreatívabb, legcukibb módszerekkel, cselekvési tervet is készítettünk. Megépítették a különböző hajókat, amikkel segítettek a bajba jutott állatoknak.
Megbeszéltük számukra kik a csodálatos segítők, akikre minden helyzetben, felmerülő problémák esetén is számíthatnak. A szüleink, nagyszüleink, tanítóink, barátaink. A beszélgetőkörben arról beszélgettünk, ki milyen nehéz helyzettel találta már szembe magát? Ki/k segítettek megoldani a problémákat? Mennyire voltak kitartóak? Megfigyeltük, hogy minden gyerekre jellemzőek bizonyos viselkedésminták, hajlamosak hasonló helyzetekben előhúzni mindig ugyanazokat a bevált sémákat. Megbeszéltük azt is hogy a alapvetően két nagy csoportba sorolható a konfliktus kezelésük, vagy problémaközpotú vagy érzelemközpontú. Az a fontos, hogy a békességünket megtaláljuk.
Dicséretkört is nagyon szerették, hiszen pozitív érzelmeket megmozgató jóleső játék.
A hónap során többször „lazultunk” el, Bagdi Bella dalára.
Elkészítette mindenki a saját hóvirág mezőjét. Megbeszéltük hogy a kicsiny hóvirág milyen nehézségek „árán”, akár még a hó alól is kibújik a földből, és hirdeti a tavasz szépségét. Nekik is ugyanilyen kitartónak kell lenni egy-egy feladat kapcsán.
A megküzdés szó szoros értelmével is találkoztunk a hónap során. Hiszen pici „lánykáink” tovább jutottak az országos grundbirkózó diákolimpiára. A döntőben bizonyítottak mire képesek. A versenyt lelkes felkészülés előzte meg, de a versenyen is jelesre vizsgáztak tanulóink kitartásból, lelkesedésből, megküzdésből.
„ Itt a farsang, áll a bál” megküzdés, feszültségoldás jelmezben. A játék során a gyerekek mindig felette állnak életkoruknak. Nagyon fontos, hogy azonosulnak a vágyott karakterrel. A jelmez viselése rengeteg lehetőséget jelent. Az osztályban bemutatkoztak, s elmondták miért erre a „szerepre” esett a választás, s milyen varázslatos tulajdonságuk van. Nagyon sokan szuperhőssé váltak és szuper erővel rendelkeztek.
Ebben a hónapban is megküzdöttünk az előttünk álló feladatokkal, s azt is megtanultuk „ a legerősebb emberek nem mindig azok, akik nyernek, hanem azok az emberek akik soha nem adják fel!
„Ha még mindig keressük azt a személyt aki hatással lehet az életünkre, akkor tükörbe kell csak néznünk! Legyél hálás azért aki most vagy és folytasd a harcot azért aki holnap lenni akarsz!”

Képek