Nekünk is van célunk!

IMG-4196.jpg

A hónap témájának feldolgozásakor beszélgető kört tartottunk a gyerekekkel. Meséltem nekik, arról, hogy amikor én kicsi voltam, óvónéni szerettem volna lenni, és ez sikerült is. Megbeszéltük, hogy mindenkinek kell egy cél, amit szeretne elérni. Ezután, minden gyermek elmondta, hogy mi szeretne lenni, ha felnő. Elolvastam nekik a foglalkozásokról szóló rövid versecskét, majd a képek közül kiválogattuk azokat, melyek szerepeltek a versben.
Azután meghatároztuk azokat a céljainkat, amiket a tanév során szeretnénk elérni. Ki mi szeretne lenni a farsangon, év végére ügyesedjünk, igazi jó kis csoport legyünk, stb.
Hogy jobban megértsék a cél fogalmát ezért, közös tevékenység során, célba dobtunk. Mindenki kiválaszthatta, hogy a kosárba, vagy a tálba dob a babzsákjával. A játékot addig játszottuk, míg végül mindenki beletalált valamelyik célba. A gyermekek élvezték a játékot, folyamatosan biztatták egymást, hogy tartsanak ki, mert sikerülni fog a célbadobás, majd eljátszottam nekik Fehér Klára: Kulcs című versét, és a labdával jót játszottunk. Akadálypálya építésével és annak teljesítésével, mindenki elérte a célját és nagyon jó hangulata lett a csoportnak.
Ezután közösen megnéztük a kis animációt a pingvinről, és megbeszéltük a tanulságát. Mindenki elkészítette a saját kis pingvinét, melyre, ha ránéz, tudja, hogy kitartónak kell lenni és akkor minden sikerül.
Végezetül meghallgattuk a hónap dalát, melyre vidám hangulatban táncoltunk, mozogtunk.

Képek