Nálunk járt „Lola tündér”

IMG_20210419_074926.jpg

Kezdeményezésként bekapcsoltam B.B.: „Jobb veled a világ” c. albumát, és erről a már ismert és szeretett dalokat hallgattuk. A kislányok táncra is perdültek. Amikor egy kicsit elfáradtak akkor javasoltam, hogy tornázzanak velem. „A haragom kifújom, mint a cica nyújtózom” és a „Domborítok, mint a cica, házba bújok, mint a csiga” relaxációs gyakorlatokkal folytattuk. Majd papírbábokkal (Lola és Lili tündér, amit füzetből kinagyítottam, és színes nyomtatással kinyomtattam, belamináltam) elmeséltem nekik Bezzegh A.: Tündéri bocsánat c. meséjét. A mese végén megtanultuk a tündérek varázs szavait: „Sajnálom, kérlek bocsáss meg, köszönöm, szeretlek” A bábok, a meseládikó folyamatosan ott volt előttük, és a hét folyamán, és bármikor játszhattak vele.
Egy következő alkalommal zenehallgatásként B.B.: Ho’ oponopono hallgattuk, majd eljátszottuk leegyszerűsítve a „négy varázs szavas” játékot. (szabadon sétálgatva, futkározva a teremben zenehallgatás közben, amikor a zene elhalkul, akivel szembe találom magam annak mondok egy varázsszót). Ez gyakran egy öleléssel párosult. Majd hallgattuk és közben táncolva énekeltük a kedvenc dalunkat „Ha boldog vagy”
A hónap folyamán bármikor kiszínezhették a tündéres színezőket, valamint a füzet 56. oldalán található szivárványos képet, és az 59. oldalon lévő „Hol van a megbocsátás?” színezőt.

Képek