Mutasd a tányérod!

pixiz-07-05-2021-10-08-22.jpg

Mutasd meg a tányérodat! Mi megmutatjuk a tányérainkat. A csicseriborsó- gomba alapanyaga, maga a csicseriborsó, amely jelentős rost és vastartalma mellett fontos fehérje és kalciumforrás. A borsó beáztatása után a főzés, a darálás és az ízesítés következett (só, bors), a gomba kalapját ketchuppal színeztük. Tojás- és sajtegérkék is készültek. Mindkét étel fontos fehérjeforrás, amelyek nemcsak a szervezetünk építő kövei, hanem segítik az immunrendszer működését. A padlizsán-páva farktollai szőlőszemekből készült, így a padlizsán (szeletelve, serpenyőben sütve) A és C-vitamin tartalma kiegészült káliummal, szelénnel és egyéb ásványi anyagokkal. A kukoricamálé elkészítése sem ördöngösség: a kukoricadarát sós vízben folyamatos kevergetés mellett megfőzzük, és hideg felületen elegyengetjük. Különféle kiszúrókkal formázzuk. Így készült a snidlingen csücsülő nyuszipár és a pillangó. A joghurt-bagoly alapja az iskolai tízórai volt: gyümölcsjoghurt. A joghurt regenerálja a bélflórát, segít az emésztésben. A dekoráció: dió (A, E, B vitaminok, omega3 zsírsav), mazsola (kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor), alma (C, B vitamin, magnézium, vas, kálium, foszfát), paradicsom (C és 11 féle vitamin), sárgarépa (a vitamin) mind-mind igazi vitaminbomba. Édesítőnek mézet használtunk, amelynek kb. 70 féle gyógyhatása ismert, igazi természetes antibiotikum. Az elkészült ételeket az alsósok is szívesen megkóstolták. Jó étvágyat!

Képek