Mozogni jó!

AC52430C-A85F-4ED9-86C6-74F6F4142FF1.jpeg

A boldogságóra e havi témája, a testmozgás gyakorlása volt, mely csoportunk életében kiemelt fontosságú, hiszen az egészséges életmód kialakításában fontos szerepe van a mozgásnak, ezért célunk, hogy a gyermekek minél többet mozogjanak.
A gyerekek egészségének megőrzése, edzésük érdekében rendszeres szabad levegőzést biztosítunk, különböző tevékenységeket szervezünk a természetben (séták, futkározás, különböző labdajátékok, mászókázás).
A nagymozgásos játékok szervezésével a mozgásöröm átélését biztosítjuk, melynek során fejlesztjük a gyermekek harmonikus, összerendezett mozgását, egyensúlyérzékét, testi képességeit.
A tevékenységet Bagdi Bella Jól érzem magam dalának meghallgatásával kezdtük, a mindennapos mozgásunkat ezzel a dallal kísértük végig. A gyerekeknek nagyon tetszett, a dal, szinte minden nap kérték a meghallgatását. Nagyon vidáman végezték a mozgást, minden gyermek felvidult tőle.
A mozgások sorát, a jó időt kihasználva óvodánk műfüves pályáján folytattuk, kúsztunk, másztunk, ugráltunk, gurultunk, akadályokon át, utánoztuk az állatokat apróbb mondókákkal kísérve. A tevékenységek alatt jól éreztük magunkat, közben komplexen fejlődtek a gyermekek mozgáskoordinációs képességei, valamint észrevétlenül beépült a mindennapjaikba az egészség megóvásának fontossága.

Képek