Mozogni jó!!!!

csigamenet.jpeg

A májusi téma a „Testmozgás gyakorlása” volt. Bagdi Bella Jól érzem magam dalát meghallgattuk, a mindennapos mozgásunkat egész hónapban ezzel a dallal mozogtuk végig. A gyerekeknek nagyon tetszik, a többszöri hallgatás, mozgás élvezetes, meg is tanultuk. Nagyon vidáman végezzük, még az egyébként visszafogottabb gyermekek is felvidulnak tőle. Megtartjuk ezt a dalt a továbbiakban is.
Boldog Dóra két csiga vendéget hozott nekünk, megkérdezte a gyerekeket, mit tudnak a csigákról:
– csúsznak,- viszi magával a házát, – bebújik a házába, – eszik a leveleket, – ha esik az eső, bebújik a házába, – van szemük, – ha dörög az ég, bemegy a házába, – mindig esznek, – sokat vannak a levegőn
Megbeszéltük, hogyan táplálkoznak, hogyan mozognak. Dóra feltette a csalafinta kérdést, vajon hogyan tudnánk felgyorsítani a csigákat?
– mindenhova levelet teszünk, és akkor felgyorsulnak
– levélkupacot csinálnak
– énekeljünk nekik, akkor gyorsabbak: Gryllus: Lassan jár a csigabiga….
– ehhez kapcsolódva: ha kifogy az eleség…
– vizes levélre rátesszük az úton, és akkor csúszik gyorsabban
– eléraknánk egy lány csigát, és szerintem akkor felgyorsul
– turbóval
– kereke van a lábánál, akkor gyorsabb
A beszélgetés végén Gryllus V: „Lassan jár a csigabiga” című zenéjére elindul a két csiga ellentétes irányban, amikor leállt a zene, akinek a kezében van a csiga, az a gyermek mond egy zöldség nevet. A játék lezárásaként felkerekedtünk, és végig énekeltük a csigákkal a dalt, lassabban, gyorsabban.
A május a gyerekhét programjaival zárult, sportversenyt szerveztünk, a gyógypedagógus vezette le a programot, a végén minden gyermek kapott emlékérmet is. Nagyon élvezték a különböző ügyességi feladatokat. Az óvónénik bábjátéka zárta a hetet, a Versenyfutás című magyar népmesét báboztuk el. A mese után megkínáltuk őket répával, karalábéval, káposztával, amit szívesen fogyasztottak. A két óvodapedagógus,- mindketten részt veszünk a Boldog Órák szervezésében- irányításával versenyeztettük a két sünivel a gyermekcsapatot, aminek hatalmas nevetés lett a vége.

Képek