Mozogni jó:-)

Mozgás-montázs-1.jpg

Májusi Boldogságóránk megvalósításához ismét a Szülők segítségét kértem. Most nem a pandémia miatt, hanem mert bokatörés miatt kényszer pihenőre szorultam. Ennek ellenére fontosnak tartottam, hogy ebben a hónapban se maradjunk Boldogságóra nélkül . A szülős zárt csoporton keresztül kértem a szülők segítségét. Megosztottam néhány fontos gondolatot a Testmozgással kapcsolatban pl: A rendszeres mozgás és sportolás nagymértékben hozzájárul a mentális egészségünkhöz. A boldogságfokozó technikák közül ez az egyik legalapvetőbb, legfontosabb technika, amely segítségével elkerülhetők a leggyakoribb mentális problémák , a szorongás, a stressz, a depresszió és az agresszió kialakulása. A rendszeres , ritmikus mozgások (futás, aerobik, biciklizés stb )hatására a szervezetünkben örömhormonok termelődnek.
Aztán négy feladatot ajánlottam fel számukra, amelyek közül szabadon, tetszés szerint választhattak:
1.Lehetőség szerint a gyermekek/gyermekekkel mozogjanak minél többet. Legyen az akár közös zenés torna, futás, biciklizés, akadálypálya, bármi. Készítsenek fotót a gyerkőcökről mozgás közben.
2.Rossz idő esetén, vagy pihenésként nézzék meg a következő mesét https://www.youtube.com/watch?v=QUzIf77JfHU Bogyó és Babóca : Erdei tornaverseny. Aztán beszélgessenek a meséről .A gyerekek készítsenek rajzot a meséhez.
3.”FOG-ADOM”- plakát készítés . Különböző újságokból keressenek egészséges és kevésbé egészséges ételeket, élelmiszereket. Vágjanak, ragasszanak ,készítsetek tablót (mosolygó fog -egészséges ételek/ szomorú fog-kevésbé)
4.”SALÁTÁZÓ” Receptgyűjtő . Ha van olyan saláta recept, amelyet szívesen megosztanának akár fotóval is, akkor azokat is küldjék el.
Lehetőség szerint , hallgassák , énekeljék a hónap dalát https://youtu.be/jeeYf-pcnLM
Hihetetlen motiváltságot és együttműködést , együttgondolkodást tapasztaltam a megvalósítás során, amelyekért nagyon Hálás vagyok. Rengeteg ötletes fotót küldtek, mellyel óriási örömet okoztak nekem is .

Köszönettel 🙂

„Semmi sem lehetetlen…”

Képek