Mozogjunk!

mozdulatok.jpg

Május
Testmozgás
Beszélgetés: Boldogságóránkat a testmozgás fontosságának átbeszélésével kezdtük, mely az egészséges életmód elengedhetetlen eleme. Egy ppt alapján beszélgettünk arról, hogy milyen jótékony hatásai vannak a mozgásnak, és mekkora jelentőséggel bír mindennapi életünkben.
A gyerekek labdát dobtak társaiknak, és mindenki elmondhatta, hogy mi az, amitől jól érzi magát, sok pozitív gondolatot fogalmaztak meg.
Feladatok: Árnyképek alapján a gyerekek kiválasztottak egyet-egyet, és a vállalkozó kedvű tanulók bemutatták a mozdulatokat, melyet a többieknek ki kellett találniuk, papíron karikázták a helyes választ. Jót mulattunk! Főleg aki a kiválasztott mozdulatot bemutatta, és több másodpercig próbálta megtartani egy helyben a figurát. Nem is volt olyan könnyű feladat! A gyerekek ügyesen ráismertek a feladványokra.
Mozgás a szabad levegőn: Az udvaron körben állva meghallgattuk a hónap dalát, és nagyon jót mozogtunk, élveztük a forgást, pörgést, megmozgattuk minden porcikánkat. 😊
Játék: Ezután megtartva a kört, a „Tegyél hozzá egy mozdulatot!” játékkal a memóriánkat, a mozgásunkat egyaránt fejleszthettük. Igen változatos mozdulatsorokat találtunk ki, sokat nevettünk közben. Örülünk annak, hogy beköszöntött a jó idő, és most már a szabadban is tudunk foglalkozásokat tartani, mint a mai Boldogságóránkon! Igazán jól éreztük magunkat, ahogy a hónap dalában is hallhattuk! 😊
Krafcsik Éva Gabriella
gyógypedagógus

Képek