Mozogj a boldogságodért!

főkép.jpg

A mozgás boldogságfokozó hatása minden gyerek számára egyértelmű volt. A legnagyobb öröm számukra az iskolában, ha szabadon mozoghatnak. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy iskolánkhoz hatalmas füves játszótér és focipálya, kosárpálya, fűszer- és pillangókert tartozik, ahol sok időt töltünk a gyerekekkel.
Az online feladattárból válogatott feladatokkal dolgoztuk fel a havi témát.
A Mondókázz és mozogj! című feladat gyakorlataival bemelegítettük az izmainkat egy kis közös mozgáshoz. Hajladoztunk, nyújtózkodtunk, felhúztuk a térdünket, leguggoltunk, felugrottunk. Néhányszor elvégeztük a gyakorlatokat. Különösen mókás volt és sokat nevettünk már azon is, amikor egy-egy fénykép miatt például egy lábon, felhúzott térddel kellett megállni néhány másodpercig, persze az egész osztálynak egyszerre. A boldogságóra – ami most egyben testnevelés óra is volt – hangulatát már ezek a gyakorlatok is megalapozták.
Második feladatnak a Társasozz a szabadban! nevű játékot választottuk. Játszóterünk játékai, mászókái különösen alkalmasak akadálypályás feladatokra, gyakran játszunk a már megszokott feladatsorokkal, amiket mindig kiegészítünk egy-egy újabb állomással. Szökdelések, mászások, függeszkedés, csúszás, futás és falmászás is szerepelt a feladatok között.
Az órát szabad játékkal zártuk. Voltak, akik fociztak, mások hintáztak, csúszdáztak, mászófalon másztak, szaladgáltak.
Következő alkalommal az elméleti hátteret tekintettük át a gyerekekkel. Megbeszéltük, hogy a mozgás hogyan fokozhatja boldogságérzetünket, mi minden szükséges ahhoz, hogy egészségesek, és így boldogok legyünk. Beszélgettünk az egészséges táplálkozásról, az aktív pihenésről, és természetesen a sportolásról is.
Mindenki lerajzolta a kedvenc sportját, illetve saját magát sportolás közben. Ezekből a rajzokból Mozogj a boldogságodért! címmel tablót készítettünk.
Megállapítottuk, hogy az nem elég, ha minderről beszélünk, az egészséges életmódot meg kell élni. Így mindenki kapott egy almát, és amíg ezt elropogtattuk, lesétáltunk a játszótérre, és újra a mozgásé volt a főszerep!

Képek