Mozogj a boldogságért!

IMG_1858.jpg

A testmozgás gyakorlására úgy gondolom, hogy minden nap lehetőséget kell biztosítani az óvodáskorú gyermekek számára. Ebben a hónapban azonban arra is odafigyeltem, hogy a gyermekekben tudatosodjon ennek fontossága.
A gyermekek ügyesen kitalálták, hogy a mozgástól erősebbek és egészségesebbek lesznek, és miután a hónap dalára tornáztunk egy jót, vidámabbak. felszabadultabbak is lettek. Többször kérték, hogy erre a dalra tornázzunk, mert nagyon szeretik.
Készítettünk kártyákat különféle sportágakról, majd mindenki húzhatott egy kártyát, melyet megpróbált bemutatni. A többieknek ki kellett találni, hogy milyen sportról van szó. A játékban élvezettel vettek részt, közben pedig azt is megbeszéltük, hogy milyen hasonló sportágakat ismernek még ezeken kívül.
A napi torna és mozgásos játék mellett a legtöbb mozgásra való lehetőség kint a szabadban kínálkozik, mint például a kerékpározás, rollerezés, hintázás, labdázás, fogócska, ugróiskola, rúdmászás, és még sorolhatnám mi mindent próbáltunk ki ebben a hónapban.
A táncolás mindig is nagy kedvenc volt nálunk, így hát tartottunk az udvaron egy nagy bulit, ahol mindenki jól érezte magát.
Feladatlap segítségével megbeszéltük, hogy kinek mi a kedvenc sportja, és mit próbálna ki szívesen.
Készítettünk egy montázst a gyermekek képeivel, melyen a kedvelt mozgásos tevékenységeken kívül helyet kapott még a pihenés, relaxáció is, melyek szintén hozzátartoznak az egészséges életmódhoz.
Bízom benne, hogy a sok pozitív élmény hozzásegítette a gyermekeket a mozgáshoz való pozitív viszony kialakulásához.

Bolla Judit

Képek