Mosolygó morzsák

römök.jpg

Apró örömök: szép az élet.
Azt hiszem most van a legnagyobb szükség a mindennapi apró örömöknek. Mivel nem találkozhatok a gyerekeimmel, csak visszagondolni tudok milyen örömet, vidámságot, jókedvet hoztak a mindennapjaimba. Mennyit nevettünk, beszélgettünk, tanácsot kértek a problémáikra. Sokszor voltam a lelki támaszuk, nekem meg ők voltak. Sajnos az élet úgy hozta, hogy elzártak minket egymástól Mostanában minden legkisebb jókedv is jól jön. Készíttettem velük egy mosolyalbumot, ahol egy hétig leírták minek örültek. Ahogy olvastam, valóban nagyon kis dolgok kellenek, hogy a napuk jó legyen, ha szomorú vagy felvidítson, ha csak rövid időre is.
Örülni lehetett, hogy esett a hó, legalább egy kis ízelítőt kaptunk a télből, hogy újra kisütött a nap, kinyíltak a virágok, vagy rám mosolygott valaki, ölelések helyett csak integetés, ha szépen szólnak hozzám….. Folytathatnám még! Most nagyon sokat számít a türelem egymás iránt, a megértés, a segítőkészség, hogy ne hagyjunk senkit magára, ha csak telefonon is halljuk a szeretteink hangját.
Csak azt tudom mondani: maradj otthon és vigyázzatok magatokra és mindenkire!
„Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod. „

Képek