Mocorgó Vörösbegyek

288631127_1225113828319270_7352138509142825360_n-1.jpg

Úgy gondoltuk, hogy a mozgás és az egészséges életmód fontosságának hangsúlyozására ebben a hónapban nem egy kiemelt foglalkozást tartunk, hanem egész hónapban ezt fogjuk erősíteni.
A mindennapos mozgást az udvaron a műfüves pályánkon tartottuk.
Kezdtük az új innovatív anyák-napjával, aminek keretében nem szerepeltünk, hanem egész délelőtt az anyukákkal játszottunk. Az udvaron hatalmas focimeccset rendeztünk gyerekek, anyukák, óvónénik közösen, majd tollasoztunk, versenyeztünk.
A madarak és fák napján a közeli erdőben az óvoda apraja nagyja táncolta körbe a fákat és énekeltünk is az erdőkért.
Ezt követően minden nap táncoltunk, mert készültünk a „Nyárindító Családi Napunkra”, amin cowboy tánccal leptük meg a szülőket. A mindennapos önfeledt táncolás biztos napi örömforrássá vált.
Ebben a hónapban került sor az Erdei Óvoda programunkra, ahol három egymást követő napon kirándultunk az erdőkben, fára másztunk, mozgásos és szenzitív játékokat játszottunk.
Közben folyamatosan készültünk az „újra gondolt évzárónkra”, aminek keretében „Kalóz-napot” fogunk tartani, ami egy vidám, ügyességi és mozgásos játékokkal tarkított családi akadályverseny lesz. Ennek a mozgásos játékait ismertettük meg a gyerekekkel és lehetőséget adtunk, hogy ezekben ügyesedjenek, mire elérkezik a verseny.
Mozgás nélkül nincs egészség!
Az egészséges életmódhoz kapcsolódóan a közösen szüretelt mentából és a családok által gyűjtött akácvirágból és bodzavirágból szörpöt készítettünk. Bodzát és mentát szárítottunk is, hogy télire legyen gyógyteánk. Az ablakunk előtt álló fenyő fáról fenyőrügyet gyűjtöttünk és ebből fenyőrügy szirupot készítettünk a téli napokra, a betegségek megelőzésére.

Képek