Mitől boldog iskola ?

Fénykép4773.jpg

Boldog Óvoda és Iskola címátadó ünnepség 2019, Budapest Kongresszusi Központ – csaknem 1800 ember, mégis zökkenőmentes regisztráció, fiatal tehetségek, kiváló szakemberek előadásai, hatalmas élmény volt részt venni ezen a rendezvényen. Inspiráló, gondolatébresztő nap volt. Már ott helyben a nézőtéren ülve elhatároztam, hogy elkészítem ezt a beszámolót.
Prof. Dr. Oláh Attila előadásának egy mondata inspirált erre:
” A Boldog Iskola felirat akkor lesz hiteles az iskola falán, ha minden osztály faláról a pozitív pszichológia eredményei sugároznak”
4. éve vagyunk Boldog Iskola, jelenleg már Örökös Boldog Iskola. Munkám során folyamatos fejlődésre, megújulásra törekszem. Keresem az új, innovatív ötleteket. Így bukkantam rá a boldogságórára egy internetes oldalon. Tájékoztattam az akkori vezetést, akik szerencsére nyitottak voltak az elképzelésre. Az elmúlt tanévben az alapítvány támogatásával részt vehettem a 30 órás akkreditált képzésen. Ezt követően a tantestületünk 18 tagja itt helyben intézményünkben szintén részt vehetett ezen a képzésen. Mivel speciális intézmény vagyunk, gyermekeink aktuális állapotához, képességeihez igazítjuk, adaptáljuk a boldogságórán tanultakat. Beépítjük tanórákba, tehetséggondozó foglalkozásba, különböző projektekbe, a fejlesztő oktatásba.
Kollégáim kiváló szakemberek, szaktudásuk, tapasztalatuk, hitvallásuk összecseng a pozitív pszichológia elveivel. Tudják, értik és alkalmazzák a mindennapokban. Ettől lesz munkájuk hatékony, innovatív, példaértékű. Körbejártam az iskolát, készítettem fotókat azokról a kreatív ötletekről, amik jelentős mértékben hozzájárulnak a tanulóink személyiségének fejlődéséhez, önismeretük, önbecsülésük erősödéséhez. A képek Póczak krisztina, Ivanovicsné Hederics Gyöngyi, Koller Rita, Zsámárné Nagy Mónika osztályában, Püschl Németh Zsófia, Koch Erika folyosói terveiről, Kószné Kránicz Eszter kreatív ötleteiről készültek.
Így lesz „hiteles a felirat az iskola falán”!

Képek