Mi örömünk

Hétdombi-szivárvány-1.jpg

Apró örömök élvezete márciusi hónapunkat, újult erővel kezdtük meg.
Jól esett számunkra meghallgatni a Bagi Bella: Imádok élni
hónap dalát. https://www.youtube.com/watch?v=N2rc4JqDSGU
Beszélgetőkörrel folytattunk az óránkat, ahol feltártuk mi is az az apró örömök élvezete. S mindenkiben sok szép érzés jött a felszínre.
A kézikönyvben található ötletet, nagy örömmel fogadtam, hisz a tavasz témakörével összekapcsolhattam, az Öröm fa (rügyező fából, virágzó fát varázsolhattunk), mely örömmel tölti fel a fát így kivirágzik. (A virágokba írták fel az apró örömeiket)
Ezt követően egy lazító feladatot hajtottunk végre, ami nem volt más, mint az elefánt gyakorlat meditációs ajánlás közül.
A hétdombi kerek erdő meséjének feldolgozása következett, mely igazi csapatmunka volt.
A dombokra elhelyeztük a mese tanulságát, örömét, amit a számukra adott.
Nagyon élvezték a közös tevékenységet.
Meditációnkra a kézi könyvet hívtam segítségül. Voltak kellemes és kellemetlen kivitelűek is.
Volt, aki felidézte, azt a pillanatot, mikor megkapta első biciklijét, volt, aki a wellnessben átélt csodákat, volt, aki a tesóival játék képeit látta, nagypapájával (aki már nincs közöttünk) átélt önfeledt kacagást élte újra.
Ezeket átbeszéltük. Azoknak a gyerekeknek, akiknek szüksége volt segítségre egy mosollyal és egy érintéssel, egy kedves szóval segítettünk.
Úgy éreztem szükség van egy kis vidámságra: Így a letölthető segédanyagban található „Dobronka cirkusz, világszámát (https://mese.tv/babszinpad/furge-ujjak-koteltancoscsoport.html) tekintettük meg.
Nagyon humorosnak és tanulságosnak vélték, hogy az ujjunkkal ilyen mókát lehet létrehozni.
Arra gondoltam, hogy az is apró öröm, ha Öröm kuponokat készítünk, a nehezebb időszakokra, melyet az a gyermek kap meg, akinek szüksége van rá. Ha fáradtan, szomorúan érkezik az iskolába.
Záró körrel fejeztük be az apró örömök élvezetét, nagy mosollyal a szánk szélén.

ooo

Képek