„Mi lenne, ha az életet nem években mérnénk, hanem boldog pillanatokban?” (Heike Faller)

2021 júniusában a boldogságórák keretén belül is zártuk az évet, és ebben a hónapban összegezhettük azt az éves munkát, amelyet a 2020/2021-es tanévben, iskolánk fennállásának 100. évfordulóján 4 osztály végzett el iskolánkban. A június hónap témája a fenntartható boldogság, ami azoknak a megtanult, elsajátított technikáknak, ismereteknek a tudatos használatát jelenti, amelyekkel megismerkedtünk az év során, és amelyek segítettek abban is, hogy egy olyan időszakot is sikeresen és megelégedetten zárhassunk, mint ezt a pandémiás évet. Ebben a hónapban minden osztály felszabadultabban élvezhette a közös programokat, hiszen a jegyek zárását követően volt még lehetőség a felhőtlen közösségépítő programok megvalósítására az osztályfőnökök szervezőmunkájának köszönhetően.
A 7/f osztályos diákokkal társasjátékoztunk, pókereztünk, illetve elbicikliztünk a helyi Villan-tóra, ahol egy igazán kellemes délelőttöt töltöttünk el. Mivel sportos osztályról van szó, ezért a diákok szívesen tollasoztak, úsztak, billiárdoztak, csocsóztak és zárásképpen egy jól megérdemelt ebéddel gyakoroltuk az apró örömök témát, hiszen mindenki a kívánságának megfelelő pizzát rendelhetett.
A különleges év zárásaként iskolánk (így a boldogságóra pályázatban résztvevő osztályom) is csatlakozott ahhoz a nemzetközi kezdeményezéshez, amely egy táncos kihívást foglalt magában. A június hónapot a közös mozgás élményével gazdagítottuk, így iskolánk diákjai és tanárai részvételével elkészítettünk egy videó felvételt, amellyel a hálánkat és köszönetünket fejeztük ki azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik a pandémia idején emberfeletti erővel küzdöttek emberek életéért.
Összegzésképpen elmondhatom, hogy igazán jól éreztük magunkat ebben a hónapban is, és igazán tartalmas és érdekes hónapok állnak mögöttünk. Sokat tanultunk magunkról, a világról, azokról az élethelyzetekről, amelyekben igazán kamatoztathattuk a boldogságóra témáit.
Köszönjük a témákat, szakmai ötleteket és ígérjük, hogy jövőre folytatjuk a megkezdett munkát!

ooo

Képek