Mezőhegyes Kozma F. U. 17.

FB_IMG_1677480280086.jpg

Csicsergő csoport – Benczúr – óvodapedagógus

A gyermekekkel átbeszélgettük ezeket a dolgokat. A leginkább a céljaik megfogalmazást hangsúlyoztuk ebben a témakörben. Minden gyermek elmesélte mi a célja., és hogyan „küzd” meg azért, hogy minél hatékonyabban megvalósítsa. A céljait, egy lufiba írtuk fel. Azok a gyermekek akik egyedül fel bírták rajzolni a lufira a jelüket ügyesen megvalósították akik még nem tudják természetesen segítettünk. Néhány célt felsorolok, amely a gyermekek gondolatában fogalmazódott meg. : Megküzdök azért, hogy jó kapus legyek. Próbálok mindig szót fogadni anyának, apának. Megküzdök azért, hogy szépen tudjak rajzolni. Minél jobban megtanuljak biciklizni. Azért akarok megküzdeni, hogy sokat segítsek anyának. Segítsek anyának zöldséget pucolni. Az a célom, hogy jó gyerek legyek. Célom az, hogy szépen tudjak játszani. Szeretném, hogy legyen kiscicám kiskutyám az a célom, hogy gondosodjak róluk és egy szép házat építsek nekik. Szeretném a Patrik pinyót, és az a célom, hogy jót aludjak vele. Az a célom, hogy minél jobban énekeljek tavaszi dalokat, hogy hamar elmenjen a tél. Az a célom, hogy szépen összepakoljak. Az a célom, hogy tudjak anyának szépen rajzolni. Ilyen és ehhez hasonló gondolatok mentén beszélgettünk erről a témáról.

ZÜMMÖGŐ CSOPORT
Korompai Ilona-óvodapedagógus

Boldogság Óvoda- Február

 

A gyermekekkel a heti tevékenységi témánk a sarkvidéki élet volt. A keddi napon A pingvin és a fóka meséjét meséltem a gyerekeknek, mely arról szólt, hogy egy verseny során megküzd egymással a pingvin és a fóka, hogy ki a gyorsabb és ügyesebb úszó kettejük közül. De a verseny során a fóka meghallotta, hogy a pingvin testvérei bajba kerültek és segítségre szorulnak, ezért leküzdve a saját igazának bebizonyítását a versenyből kilépve a bajba jutottak segítségére sietett és így igazából bár nem ő nyerte a párbajt, mégis ő lett a győztes, hiszen megküzdve önmaga egójával segített a bajba jutottakon. A mese tanulságait átbeszélve arra döntésre jutottunk a gyerekkel, hogy az önmagunkkal való megküzdés és a különböző rossz tulajdonságaink letétele sokkal nehezebb, mint gondolnánk ez által nem mindig a megfelelő döntést hozzuk meg, de törekszünk a tökéletesre, hogy senki ne sérüljön. Illetve nem mindig az-az első, aki elsőnek ér a célba, hanem az, aki a szabályokat betartva, akár mások megsegítése árán is viszi végig a feladatot.

A következő napon, kicsit hangos volt a csoport, hiszen a kis csapat közösen a műanyag tojástartókat felhasználva összerakta a csoport közös Igluját a csoportszoba sarkába. A közös munka az egyéni ötletek megvalósítása lehetővé tette a csoport gyermekei számára, hogy egy emberként, csapatként egy különlegeset alkossanak, miközben jól érzik magukat, boldogok és kipróbálhatják a közösen készített építményt. A nagy építkezést és hó csatát követően egy kis relaxációs gyakorlat elvégzésével zártuk a napunkat.

Képek