Mezőhegyes Kozma F. U. 17.

received_1085373052112089.jpeg

A Csicsergő csoport ebben a tanévben kis- középsős korosztály, amely a témák feldolgozását kicsit nehezíti. A boldogságfokozó hála feldolgozása a 3, 4 és 5 éves korosztályban igazi kihívás volt. Egy hála- fát festettem, amelyre a gyermekek szép színes faveveleket ragaszthattak fel, ha megfogalmauzták, hogy ők miért hálásak. Először én mondtam el, hogy ” azért vagyok hálás, mert elutazhattam Angliába, meglátogattam a lányoméket, láthattam, hogy milyen szép helyen élnek. Sok élményben volt részem,sok szép helyen jártunk. Azért is hálás vagyok, mert ugyan megbetegedtem ( covidos lettem), de hamar meggyógyultam, és örömmel jöttem hozzátok az óvodába!”
E bevezető után ők fogalmazták meg a hálájukat:
„Azért vagyok hálás, mert Enikőék közelebb költöztek Angliából!”
„Azért vagyok hálás, mert megszületett Zalán!”
Azért vagyok hálás, mert kistestvérem született, Csenge!”
„Azért vagyok hálás, mert az anyukám szeret engem!”
Ez a mondat egy szeretet áradatot indított el, a csoport minden tagja elsorolta az anyukát, apukát, mamát, tatát, az összes családtagot, akik őket szeretik. Természetesen mindenkit végighallgattunk. Öröm volt látni a boldogságtól sugárzó arcoskákat.
Még néhány gondolat:
„Azért vagyok hálás, mert elutaztunk Romániába, és találkoztam a testvéreimmel!”
Azért vagyok hálás mert megszületett ( még nem, de nagyon várja)a testvérem, akit Rózsának fogok hívni!”
Élmény volt számomra is a téma feldolgozása, a gyermekek mellett én is pozitiv érzelmekkel gazdagodtam.

Tóth Gyuláné Ági néni óvodapedagógus
Csicsergő csoport

A téma feldolgozásaként először elolvastuk a …..mesét,majd megpróbáltuk megfogalmazni mi is az a hála.Először nehezen megfogható volt a gyerekek számára.Mindenki megfogalmazta kinek is hálás és miért,amit falevelekre rögzítettünk fel.Elkészítettük a saját hála fánkat.Úgy gondolom értékes gondolatokkal gazdagodtak a gyerekek a téma feldolgozása során.

Farkas Orsolya Anna Óvodapedagógus Zümmögő csoport

Képek