Mese feldolgozása

Tegnap feldolgoztuk a mesét. Katartikus élmény volt, vibrált a levegő.
A mese elején megállapítottá, hogy kedves mese lesz a ládában.A gyerekek azért szerettek ebbe az osztályba járni, mert mindig nevettek, mulattak, jól érezték magukat. A mi osztályunk azért különleges, mert mindig történik valami, mindennap van valami izgalmas. Sokat mulatunk, nevetünk.Majdnem mindent megengednek.Megoszthatom, ha valami bajom van.
A teknőst volt aki haza vitte volna, volt aki elengedné. A tanító néni azért kérte, hogy nézzenek utána a teknősnek, mert megtarthatják és kell tudni mit ehet, ihat, mit szeret, stb. Azért ölelték meg a tanító nénit, mert szerették és örültek. Ők kiabálnak,mosolyognak és ölelnek örömükben.Az volt a jó megoldás, hogy elengedik a teknőst, ők is ezt tették volna. ” Szuper tanító néni akcióba lendül.” (Szó szerint ezt mondták.) Vesznek teknőst a szülőkkel ez a tipp.Azért vették, hogy ne legyenek szomorúak. Azért örültek, mert lett osztályállat. Ha ők is kapnának,akkor Gyöngyi,Kagyló, Kiki,Tekigolyó, Páncélos neveket adnák. Azért írtak örömnaplót, ha szomorúak, akkor felviduljanak.Összegyűjtsék a jó dolgokat.
A befejezésnél csupa jó dolgot fújtak pl: szeretet, vidámság, ne veszekedjünk . Az időjárás napos, front,szeles, szellős és kezd kisütni, csodálatos napos, most jön fel a nap, süt a nap ezt ketten is mondták.Két hiányzóm volt. A hangulatra azt mondták jó, szuper, csodálatos, izgatott. Annyira beleérezték magukat a mesébe, hogy teljesen beindultak egy állatra. Minden áron osztályállatot akarnak. Nem tudtam őket még úgy sem lebeszélni, hogy ki gondozza hétvégén és a szünetekben. Mire a tízórai szünet után visszamentem hozzájuk a tanári asztal körül sétáltak és énekelték a Fényt hozok… némi átköltéssel egységben vagyok magammal, egységben vagyok az aranyhallal. Mondtam, talán egy hal, de utána kell nézni, mint a mesében, de ők ezt már készpénznek vették. Kíváncsian várom a hétfőt én is.Szeretettől és boldogságtól vibrált a levegő.