Megküzdési stratégiák

20200219_084101.jpg

A farsangi kavalkád kellős közepén is megkérdezték a gyerekek, hogy mikor lesz a Boldogság óránk? 🙂
Bagdi Bella dalával kezdtük az órát, amely segített ellazítani magunkat. Mesét mondtam nekik a szamárról, aki kimászott a kútból és így rátértünk a megküzdési stratégiákra. Végigbeszéltük a problémaközpontú megoldási stratégiát. Kitértünk a megoldáskeresés lépéseire. Nagy hangsúlyt fektettünk annak megbeszélésére, hogy ha elakadunk egy probléma megoldásában, akkor kérhetünk segítséget és ezt kiről kérhetjük.
Az érzelemközpontú megküzdés lényegét vettük át. Külön kitértünk a gyors és apró feszültségoldó eljárásokra. Együtt sóhajtottunk, ásítottunk, énekeltünk, helyben futottunk, papírt téptünk, diót rágcsáltunk. Jó hangulatú vidám órákat töltöttünk együtt.
A gyerekek oda-oda jöttek hozzám az órát követő napokban és elmesélték a tapasztalataikat a tanultakkal kapcsolatban. Szeretnék egyet megosztani.
“Az én anyukám gyógyszerész és este nagyon idegessen jött haza a munkahelyéről, mert a sok buta vevő felbosszantotta. Tudod most van ez a Korona vírusos cucc. Képzeld, megmutattam neki, hogy mit tanultunk tegnap. Kipróbáltam vele és megnyugodott. Működik!”
Valóban működik. Én is használni szoktam. 🙂

Képek