Megküzdési stratégiák

20200228_091405.jpg

Megküzdési stratégiák
Nehézségek a 4.b osztály életében is vannak, amióta azonban a boldogságórák az életünk része lett könnyebben túllendülünk a nehézségeken, és jobban odafigyelünk egymásra. Ennek ellenére sok új ismerettel, és tapasztalattal gazdagodtunk ebben a hónapban, és így legalább ha igazán nehéz helyzetbe kerülünk valaha, vagy egy nagy kihívással kell megküzdenünk már lesz ötletünk, hogy , hogyan vészeljük át ezt az időszakot, mi az ami segíthet nekünk ebben.
A relaxáció és az éneklés a minden napunk része, de tudatosítottuk, hogy gyógyírként is használhatjuk.
Felidéztük a Micimackó bizonyos részeit is, ahol Micimackó is használ megküzdési stratégiákat. A főhős szerint “Fütyöréssz, miközben dolgozol!” A mackó sokszor, de leginkább szorult helyzetében verseket költ és dudorászik. Van, hogy ez segít neki fókuszálni és visszaemlékezni: “És tűnődve járkálni kezdett, azon törve a fejét, hová lehetett a méz, és közben dudorászott.”
Színeztünk, többen ezt a technikát szokták alkalmazni, ha feszültnek érzik magukat. A munkafüzet feladati közül megoldottuk a hol érzem a feszültséget a testemben feladatot, és képregényt írt mindenki Minden jóra fordul címmel, amely során szabadjára engedhette mindenki a fantáziáját.
Nyelvtan órán pozitív megerősítő mondatokban kerestünk igéket. Zárásként készítettek a gyerekek egy- egy táblát melyre pozitív megerősítéseket írt, melyet sok-sok mondat közül saját ízlése szerint választott mindenki . A terv az , hogy otthon valamilyen jól látható helyre teszi minden tanuló, azért, hogy segítséget adjon nehéz percekben, ha rossz érzések , vagy nehézség kapcsán szomorúak.

Képek