Megküzdési stratégiák

febr.jpg

Megküzdési stratégiák
A hónapban nagy feladatunk volt a farsang megszervezése. Hagyományosan a falu Kultúrházában tartjuk, belépő jegyet szedünk, farsangi fánkot árulunk (amit egy nagymama segítségével anyukák sütnek az óvodában), tombolát sorsolunk, és az óvodások műsort adnak. Mindezt a szülők segítségével. A gyerekekkel beszélgettünk arról, hogy legyőzzük a félelmünket, a bátortalanságunkat (én is),verseket, dalokat tanulunk, és kiállunk az emberek elé verselni, énekelni, a jelmezünket bemutatni. Jól sikerült – ezzel megküzdöttünk!
Nagyobb kézfej méretű megküzdés jelet rajzoltam, a gyerekek színezték és kivágták.
Különböző érzelmeket figyeltünk meg az arcunkon, majd megrajzoltuk. Lemásoltam a gyerekeknek és megmutattam a melléklet arcvonásait, és beszélgettünk arról, hogy az arcunk mennyi mindent megmutat.
Használtuk a munkafüzet színezős feladatait a 42., 44., 45. oldalakról.
Többször kérték, hogy meséljem el az Aranykulcs című mesét.
A foglalkozást a Világomban minden rendben van kezdetű dallal kezdtük. Relaxációs gyakorlat a medve utánzása volt: Medve vagyok cammogok. Sötét lett a csoportszobában, és előkerültek a zseblámpák. Medve mamának eltűntek a bocsai, ezeket keresték a gyerekek ( 20 kis műanyag barna medve), zseblámpával bevilágítva a sötét zugokba. Beszélgettünk arról, hogy milyen nehéz feladatokat kellett már megoldaniuk a gyerekeknek. Beszélgettünk a világosról, sötétről. Diavetítő segítségével árnyékképeket hoztunk létre. Majd táncoltunk, mert megküzdöttünk a sötétséggel.
2020-02-28.

Képek