Megküzdési stratégiák

20200220_101830.jpg

A hónap folyamán arról beszélgettünk, hogy a mindennapjainkban akadályokba ütközhetünk. Az akadály nem más, mint egy megoldásra váró feladat, amelyet ha többszöri próbálkozás útján is, de elvégzünk, így elérve a célunkat.
A havi téma feldolgozását a farsang közeledtével összevontuk egy ötletbe. Kitaláltunk egy mesét, amiben a királyfi és a hercegkisasszony az óvodai farsangra el szeretett volna menni. A csoport elhatározta, hogy segít farsangi öltözéket, köntöst készíteni nekik, hogy felöltözhessenek és eljuthassank erre az alkalomra. Céljuk eléréséhez különböző akadályokat kellett teljesítenie az óvodásoknak, ami ügyességi és egyéb feladatokból állt (ugrálás, mozaik kirakó, egyensúlyozási gyakorlat, “evőverseny”, célbadobás).
Az akadályokat korcsoportonként, de együtt teljesítették, mindvégig törekedve arra, hogy mindenki be tudja fejezni a feladatokat, egymást buzdítva és támogatva. A cél elérésével minden óvodás saját mintájával diszíthette fel a hercegkisasszony és a királyfi ruházatát.
A gyerek nagy meglepetésére, a farsangi délelőttükre tényleg megérkezett a hercegkisasszony és a királyfi is, mivel a farsangi télűző mulatságra volt aki ilyen jelmezben érkezett…

Böbe óvónéni

Képek