Megbocsátás Törpfalván. (Álmos Vezér Gimn. és Ált. Isk.)

Bocsi.jpg

Bocsánatot kérek!
(
Kedves Törp Barátaim!

Levélben fordulok Hozzátok. Így szeretném legőszintébb megbánásomat kifejezni mindazért, amit ellenetek, Törpfalva összes lakója ellen az elmúlt években elkövettem.
Bizonyára tudjátok, semmi sem történik ok nélkül a világon. Nem mentegetőzni akarok, de talán némi magyarázatot adhatok bűnös magatartásomat illetően, ha röviden mesélek Nektek Parázsvarázstódítóbódítóka barátomról, a nagy varázslóról.
Évekkel ezelőtt emlékezetesen ízletes vacsorával vendégelt meg erdei lakosztályában: különleges kékes színben játszó, mennyei ízű pörkölttel. Sokáig faggattam szívélyes barátomat, mire végre elárulta a recept titkát: friss fondorlattal rászedett hupikék törpikékből kell elkészíteni a páratlanul pompás eledelt.
Ettől a naptól kezdve nem nyughattam, folyton erre az ízre vágytam. Ezért hajtottalak, üldöztelek benneteket olyan eszelősen egész álló nap.
Aztán rájöttem, közel sem érnek annyit a finom falatok, mint a kedves, vidám jó barátok. Már semmi élvezet nincs a magányosan elköltött törppörköltben!
Békét szeretnék kötni veletek, örökre.
Még egyszer elnézést kérek tőletek, hogy nyugtalanná tettem az életet Törpfalvában. Soha többé nem fordul elő, ígérem!
Őszinte szívvel remélem, hogy megbocsát nekem a Hupikék Törpikék egész nemzetsége!

Tisztelettel és baráti szeretettel: Hókuszpók, a jó útra tért nagyvarázsló

U.i.: Persze számomra továbbra is, még mindig nagyon finomnak tűntök, Kedves Törpök!

( Készült: 8.a osztályos tanulók tollából )

Képek