Megbocsátás gyakorlása otthon

prilis01.jpg

A koronavírus miatt kialakult helyzet arra kényszerített minket, hogy ebben a hónapban is otthon dolgozzák fel az adott témát a gyerekek a szüleikkel.
Az áprilisi téma (megbocsátás) feldogozásához a szülők segítségét kértük. Az óvodai csoportunk facebook zárt csoportjába töltöttük fel a témához kapcsolódó mesét, feladatlapokat, zenét és az feldolgozáshoz szükséges instrukciókat is.
Arra kértük a családokat, hogy otthon közösen hallgassák meg Bella Hooponopono dalát, majd beszélgessenek a témáról. Például “Történt e olyan hogy valakit megbántottál?” “Milyen érzés volt?” “Mi lett a történet vége?” “Hogyan kértél bocsánatot?”
Ezután a szülők elmesélték a gyerekeknek a témához kapcsolódó mesénket, és kiválasztották a számukra leginkább tetsző feladatlapot. Arra kérük a szülőket, hogy a témában készült alkotásokat töltsék fel a zárt facebook csoportunkba, hogy ezt mi továbbíthassuk Nektek. Készültek bocsánatkérő rajzok és feladatlapok is, de akadt olyan is aki a mesében található verset tanulta meg és szavalta el nekünk.
A csoportban a szülők is beszámoltak a boldogságórával kapcsolatos tapasztalataikról, élményeikről.
A témában beszélgetés alakult ki közöttük. Először a gyerekek bocsánatkérő üzeneteit továbbították, majd érkeztek sorban a bocsánatkérő rajzok is. Később a boldogságórával kapcsolatos tapasztalataikat osztották meg egymással.
Privát üzenetben arról számoltak be a szülők, hogy maguk is sokat fejlődtek az adott témában, elgondolkodtatta és cselekvésre ösztönözte őket is. Nagyon boldoggá tettek minket ezek a visszajelzések, hiszen ez azt jeleni, hogy nem csak a gyerekeknél, de a szülőknél is pozitív hatással bírtak ezek a boldogságórás feladatok. Úgy gondolom, ebben a hónapban sikeresen bevontuk a családokat is a boldogságórákba.

ooo

Képek