Megbocsátás

papír-jácint-1.jpg

A megbocsátás gyakorlása

Áprilisi boldogságóránk most is online valósult meg. A gyerekek nagyon várják minden hónapban a Boldogságórákat. A megbocsátás gyakorlása témakörének kapcsán bevontuk a színeket, érzelmeket is a hét témáihoz. Az erkölcstan órákon az érzelmekkel, más tantárgyaknál „színes” feladatokat kaptak a gyerekek a héten.
Színes világ: Az online órát kedvenc színeink körbejárásával kezdtük. Átbeszéltük a fő színeket újból, és tárgyak, állatok képeinek felismerésével gyakoroltuk a színeket. Feladatlapot is kaptak ezzel kapcsolatosan, amivel otthon dolgozhattak tovább.
Jácint, a megbocsátás virága: Egy videó link segítségével elkészíthetik otthon is a megbocsátás virágát, amely a jácint. Mintadarabot mutattam a tanulóknak, és a linket megkapták a heti feladatlapon, amely alapján a jövő heti online óránkon ők is bemutathatják kész munkáikat a többieknek.
Kisfilm a megbocsátásról: Egy nagyon megható kis történetet. A szereplőkön törésvonalak jelentkeznek, amikor valami sérelem, bántás éri őket a környezetüktől. A törésvonalak azonban eltűnnek a rajzfilm végére, mert a szív varázserejének segítségével kisimulnak az arcok, és beköltözik a boldogság a szívekbe.
A hónap dala, Ho’oponopono: a dalban hallhatjuk a varázsszavakat, amelyek hozzásegítenek minket ahhoz, hogy a megbocsátást minél magasabb szinten tudjuk gyakorolni, és a tudás mindenképpen boldogabb élethez vezet.
Varázsszavak: SAJNÁLOM, KÉRLEK, BOCSÁSS MEG, KÖSZÖNÖM, SZERETLEK
Színezők: A feladatlapokkal színezőket kaptak még otthonra a gyerekek. A megbocsátás jele a szív, a képeken színezhettek és vidám arcokat rajzolhattak még be a gyerekek. A mosolygós arcok tükrözik hangulatukat! 
Krafcsik Éva Gabriella
gyógypedagógus

Képek