Márton napi vendégség

marton-fo.jpg

A november havi boldogságóránk bevezetéseként meghallgattuk a hónap dalát és megbeszéltük, mennyire fontosak a barátok az életünkben. Megállapítottuk, hogy ha boldogabbá akarunk válni, érdemes a társas kapcsolatainkba fektetni az energiánkat, ami egészségünk és lelki jóllétünk szempontjából is elengedhetetlen. A kapcsolataink tudatos ápolása segíti, hogy mindennapjaink boldogabban teljenek.
Hogy ezt a gyakorlatban megtapasztalhassuk, közös Márton napi programot szerveztünk az alsó tagozatos napköziben.
November 10-én, péntek délután, közös filmklubba hívtuk a 2. számú napközis csoportba járó pajtásainkat, majd egy finom, közös, liba lakomával elevenítettük fel a Márton napi népszokásokat.
Programunkat Szent Márton életét bemutató mesével kezdtük, majd megnéztük a Ludas Matyi című mesét is. A délután hátralévő részében a tankonyhán tevékenykedtünk. Mindenki lelkesen kente a libazsíros kenyeret, szeletelte a zöldhagymát, a paprikát és díszítette a kenyereket. A lakomához finom, meleg, citromos, szederlevél teát ihattak a gyerekek. Vidám, közös élményekkel gazdagodott a két napközis csoport.
A vendégváró program után, „Boldog Aprók” boldogságóra csoportunkban megbeszéltük a társainkkal történt közös program élményeit, és meghallgattuk a hónap dalát.

Képek