Márciusi apró örömeink

Márciusi apró örömeink

Márciusi apró örömeink

A hónap feladata az apró örömök gyűjtése, felfedezése, meglátása mindennapjainkban. Nem mindig könnyű feladat, de az optimizmus szemüvegén át nézve bizony rájövünk, mennyi mindenért is lehetünk hálásak.
Célul tűztük ki, hogy minden napban, történésben találjunk valami jót, örömet, lehetőséget. Legyen az bármilyen kicsi, vagy bármilyen nehezen fellelhető.
A gyerekek egymást bíztatták ezen az úton, s mindez még inkább erősítette az osztályközösséget
„Mindig találok valamit, aminek örülhetek!” Osztályunk jelmondatává vált, hiszen kicsi koruk óta erre tanítom őket, hogy mennyi csoda rejlik egy átlagos napban is, hogy felébredünk, rácsodálkozhatunk a körülöttünk lévő világra, hogy családban élhetünk, iskolába járhatunk, gyűjtögethetjük a tudásvár kincseit… Már azt is ügyesen elsajátították, hogy nem bosszankodunk azon, amin nem tudunk változtatni, hogy az eső is hasznos, és minden rosszban van valami jó.
Nagy örömmel készítettem elő a feladatokat. A Zabszalma együttes izgő-mozgó dalának hála mindig vidáman indult a reggel, a gyerekek mozgás közben jókedvűen énekeltek együtt.
Örömfát készítettünk, szebbnél szebb pillangókkal, mely üde színfoltja lett osztálytermünknek. Boldogan tanultuk meg ezt a kedves kis versikét is:
„Örömerdő örömfája, örömpille száll le rája.”
A ritmusjátékok kedvencükké váltak, örömteli mozgásuk egyre inkább összehangolódott. A népi táncra járó gyerekek bátran álltak a feladat élére. Mind a kisfilm, mind a mesefeldolgozás színesítette óráinkat.
Közben én is gyűjtögettem Boldogságórákkal teli hónapjaink legszebb képeit!
Köszönöm mindazt, amit kapunk ezáltal a varázslat által, hogy tényleg „lehet más a világ, ha szebb jövőről álmodunk…”

Képek