Májusi beszámoló

fo.jpg

A májusi foglalkozást a „Repül a karom, ha akarom, ha nem akarom”, illetve az „Összehangoló 2 indiánszökellés” relaxációs gyakorlatokkal kezdtük. Az ehavi tematika különösen közel áll a szívemhez, szeretem a mozgást, szeretem azt, amikor felszabadultan, örömmel mozoghatnak a gyerekek. Ugróiskolát készítettünk, használtuk hozzá az érzelmeket, az egyes „osztályokba” arckifejezéseket rajzoltunk, megnevezve azokat.
A „Hogyan keljünk át a folyón, Matróz bácsi?” játékot kissé átalakítottam a komplexitás jegyében közlekedési eszközöket használtunk, neveztek meg a gyerekek, a heti tematikánkoz kapcsolódva, a közlekedés volt a fókuszban.
Nagyon tetszett a gyerekeknek a gólyás játék, sok-sok minden szóba került, volt aki még nem akart leszállni a tóra, kőrözött felette egy ideig, annyira élvezte a játékot.
Boldog Dóra meséhez hívta a gyerekeket, elmesélte nekik a „Mese a piros kalapos békákról” c. mesét, megbeszéltük a rejtőzködés fontosságát az állatok életében, utánoztuk a mesében szereplő állatok mozgását, más állatokét is.
Eljátszottuk a „Jön a gólya” játékot, egy darabig nyugodtan feküdtek a gyerekek a piros színű mesepárnákkal a fejükön, de amikor rádöbbentek, hogy akkor lehet belőlük gólya, ha megmozdultak, sokkal gyorsabban váltakoztak a gólyák és a békák, így mindenkire hamar sor került.
Legjobban a kalapos fogó tetszett, mivel egy óriási méretű kalapot sikerült találnunk, amit igazán tartani kellett ahhoz, hogy a fejükön maradjon, így elég sokáig volt egy-egy gyermek a fogó.
A foglalkozás zárásaként kiszíneztük és felragasztottuk a májusi szimbólumot, volt kisgyermek, aki többet is kiszínezett és megajándékozott vele valakit a csoportból.
A meglepetés akkor érte a gyermekeket, amikor a csoportból kifelé menet megpillantották a lábnyomokat, és megkérdezték, hogy mi történt. A kis nyomozók csúszdán, homokozószélen egyensúlyozva, karikán átugrálva, célba dobás után találták meg az elveszett kabalánkat, a kis hétpettyes plüss katicát. Legnagyobb örömünkre a rablók elejtették a zsákmányt a sportpálya mögött!

Képek