Majd megnövök én…

index.jpg

A boldogságórán résztvevő gyermekeknek határozott elképzeléseik vannak a jövőt illetően. A sorokat olvasva láthatjuk, hogy mindenki szeretne a felnőtt társadalom aktív és segítőkész tagja lenni! A teljesség igénye nélkül megosztunk a bejegyzésünk alkalmával néhányat.

Nekem akkor lenne boldog az életem, ha felnőttként fogorvos lehetnék! Szeretnék segíteni az embereknek, hogy meggyógyuljon a foguk. Biztos sok pénzt is keresnék, amivel tudnék segíteni a szegény embereken, hogy legyen ennivalójuk. A beteg gyerekeknek pedig csokikat vennék és segítenék nekik!
(Mira, 5 éves)

Szeretnék szakácsként dolgozni, hogy finom ételeket tudjak főzni a vendégeknek az étteremben. Lenne egy általam készített étlap, amiről tudnának választani a felnőttek és mindig finom ételeket ehetnének.
(Balázs, 5 éves)

Anyukám és a testvérem is ápolónőként dolgozik a kórházban, így én is ápolónő szeretnék lenni, ha nagy leszek. Mindig elmondják, hogy mit dolgoznak – Adagolják a gyógyszert, vigyáznak a betegekre, leveszik a vért, segítenek meggyógyulni, hogy egészségesek legyenek az emberek. Én is szeretnék nekik ebben segíteni és egy helyen dolgoznánk hárman.

(Hanna, 5 éves)

Ha felnövök, rendőr szeretnék lenni. Szép egyenruhájuk van, segítenek az embereknek, hogy békében éljenek. Elkapják a veszélyes bűnözőket, a tolvajokat, megbüntetik azokat, akik rosszul viselkednek.
(Peti, 5 éves)

Én cukrász szeretnék lenni, mert nagyon szeretem az édességeket, különösen a süteményeket. Anyukám is nagyon finom sütiket szokott sütni és olyankor mindig segítek neki a konyhában.
Kipróbálunk sok süteményes receptet együtt, de én szeretnék megtanulni majd egyedül is sütni, hogy mindenkinek tudjak adni a finomságokból.
(Jázmin, 6 éves)

Szeretnék boltos lenni, hogy az emberek nálam tudjanak bevásárolni! Pakolnám ki azt, ami eladó, ülnék a pénztárba, csipogtatnám a vonalkódokat és leszakítanám a blokkokat. Szeretnék egy nagy boltot, ahol sok mindent tudnék árulni a gyerekeknek is.
(Zselyke, 6 éves)

Képek