Lótifuti a Mozgásügyi Miniszter levele

189121082_1769390293243468_2992100358632722266_n.jpg

A gyermekek többször meghallgatták a hónap meséjét.
Egy ilyen mesehallgatás után levelet kaptak Lótifutitól, Morgó király országának Mozgásügyi Miniszterétől.

A levél tartalma:
Kedves Gyerekek

Morgó király engem kért fel, hogy birodalmában mindig mozgassam meg a népet. Ezt rendszeresen teljesítem. Szuperebbnél szuperebb feladatokat találok ki. Eleinte nehéz volt, mert hamar elfáradtak a királyság lakói, de mára már fittek lettek, és örömmel mozognak.
Morgó király új feladatot adott nekem. Kiválasztott 10 óvodai csoportot, akiknek egy-egy feladatos, mozgásos pályát készítek. Ti is a szerencsés csoportok között vagytok.
A pályát elkészítettem, szerettem volna veletek lenni, de sajnos nagy hirtelenséggel vissza kellett mennem a királyságba.
Noémi néninek és Katica néninek elküldtem a pálya feladatait.
Remélem, hogy tetszeni fog nektek, és a mozgás örömmel tölt majd el Titeket.

Szeretettel
Lótifuti, Mozgásügyi Miniszter

A leírt feladatok
1. feladat:
Mocsárjárás
A gyermekek közül egyszerre négyen haladhatnak át a mocsáron. A többiek a mocsár mellett szurkolhatnak. Akik már átértek, azok a mocsár végén várják társaikat.

2. feladat:
Kötéltánc
Az elhelyezett köteleken úgy kell végighaladni, hogy ne lépjetek le róla. Itt nem a gyorsaság a fontos, hanem az ügyesség, a pontosság.

3. feladat:
Ugra bugra
A kihelyezett akadályokban ugráljatok. Itt sem a gyorsaság, hanem a pontosság a lényeg. A létra fokai között úgy ugorjatok, hogy lábatok csak a füvet érje, a létrához ne érjetek, és a hatszögek széleit se érintsétek.

4. feladat:
Először a fiúk fogják meg a szivárványt. A fiúk fel-le lengetik óvó néni segítségével a szivárványt. Amikor felemelik, akkor a lányok alábújnak és leguggolnak, majd a szivárvány betakarja őket. Amikor a fiúk újra felemelik, akkor kiszaladnak alóla. Ezt háromszor játsszátok el, majd a fiúk cseréljenek helyet a lányokkal.

5. feladat
Táncoljatok a már ismert „Jól érzem magam” boogira.

A foglalkozás nagyon jó hangulatban telt, a gyermekek kellemesen elfáradtak, és nagyon vidámak voltak.

Képek