Levélcsodák

faliujsag.jpg

Levélcsodák
E havi Boldogságóránkon az ajánlásnak megfelelően színes őszi faleveleket és őszi termést, a gesztenyét használtuk eszközként.
A „Napimádás” légző gyakorlat után megtanultuk, mondogattuk az „ Egy kis levél elindult … „ kezdetű versikét, majd őszi falevelekkel táncoltunk Gryllus Vilmos dalára.
A mese után a mese szereplőit elkészítettük színes falevelekből, amit előző napokban gyűjtöttünk és préseltünk a gyerekekkel. A nagycsoportosok vettek részt a képek készítésében, nagy örömmel, türelmesen próbálgatták a kiválasztott állatot elkészíteni. Szükség szerint természetesen segítettem nekik. Kreatívak, ötletesek voltak. Az elkészült képek az őszi faliújságunkat díszítik. Munka közben a Hónap dalát hallgattuk.
A foglalkozás előtti napon gesztenyegyűjtésen is részt vettünk, a közeli gesztenyefa alatt sok fényes gesztenyét találtunk és szedegettünk össze, gurigatós versenyt is rendeztünk. A csoportba érve pedig gesztenyebabákat gyártottunk, falevéllel öltöztettük fel őket. Erre visszaemlékezve a foglalkozás végén ők is kis gesztenyékké váltak, és eljátszottuk a „Gesztenyék a földön” c. játékot.

Képek