Lengyel Laura Óvoda:Katica csoport- Megküzdési stratégiák Kategória: írás – jóstehetség

A jóslat

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis falu, ahol megszületett egy kedves kislány. Meghallotta ezt a tavasztündér, aki úgy gondolta elmegy meglátogatni őt és elmondja neki az éjszaka megálmodott jövőjét.
Odarepült hozzá, odaült a kiságya szélére és halkan azt mondta neki:
– Tudtam, hogy meg fogsz születni, anyukád legnagyobb örömére! Látom, milyen szép piros ruhácskád van, de képzeld, lesz még ennél több is, amit a nagymamád fog megvarrni neked. Igaz, hogy a ruháid színe után fogod kapni a neved, ám az egyik piros ruha különös veszélyt jelent számodra. Ezért, ha évek múlva a nagymamádhoz fogsz menni látogatóba, nagyon bátor, okos és ügyes legyél!
Az erdő ahol sokat fogsz sétálni egész életedben, még bajt hozhat rád, ezért soha ne térj le az útról, soha ne higgy a farkasnak, főleg akkor ne, ha azt mondja, hogy szedj virágot! Te ne tedd, csak be akar majd csapni, rosszat akar neked, vigyázz vele!
Így hát azt tanácsolom neked, hogy állj készen mindig a rád leselkedő rosszra, kérj majd segítséget gyorsan a vadász bácsitól és soha, de soha ne félj semmitől! A bátorságod segíteni fog majd legyőzni az akadályokat!
Bár még most nagyon kicsi vagy, de majd évekkel később, ha eljön az a nap, amikor a legnagyobb veszély leselkedik rád, eszedbe fog jutni minden, amit most mondtam neked. Tudni fogod, mit kell tenned, mire kell figyelned, mivel tudod elkerülni a bajt. Ha így fogsz tenni, majd te is meglátod milyen boldog lesz a nagymamád, hogy ilyen ügyes kis unokája van!